Въпреки че военните усилия в Украйна имат широка подкрепа в

...
Въпреки че военните усилия в Украйна имат широка подкрепа в
Коментари Харесай

САЩ вади запасите на Пентагона, за да помогне на Украйна

Въпреки че военните старания в Украйна имат необятна поддръжка в Конгреса на Съединени американски щати, съглашението за спомагателни оръжия беше спряно от републиканците. Причината - обвързването на средствата за Украйна с тези за гарантиране сигурността по границата сред Съединени американски щати и Мексико. 

 

Последният пакет включва противовъздушна защита, муниции за артилерия и дребни оръжия и противотанкови оръжия. Оръжията ще бъдат изтеглени от съществуващите ресурси на Пентагона, което не постанова утвърждението на Конгреса.

 

Украйна е изправена пред бюджетен недостиг от 43 милиарда $ и публични лица споделят, че може да се наложи да се забавят заплатите и пенсиите на държавните чиновници, в случай че скоро към Киев не поеме спомагателна помощ от Запада. 

 

Съединени американски щати не са единственият проблем за Киев. По-рано този месец пакет от помощ от Европейски Съюз за Украйна на стойност 50 милиарда евро беше блокиран от Унгария. Европа също се стреми да заобиколи Будапеща. Възможно е да се договаря към по-малък пакет, който няма да се потребност от утвърждението на Унгария, и може да бъде признат при започване на февруари, пишат от BBC.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР