Въпреки че влаковете съществуват от 1804 г., не навсякъде има

...
Въпреки че влаковете съществуват от 1804 г., не навсякъде има
Коментари Харесай

10-те най-големи държави в света без нито една гара или жп линия

Въпреки че влаковете съществуват от 1804 година, не на всички места има връзка с гара или железопътна линия. Една от главните аргументи някои страни да не разполагат с железопътни системи са ниската плътност на популацията и бедността.

Express.co.uk класира десетте най-големи страни в света без публични железопътни линии. Ето кои са те:

Либия

Либия не е имала настоящи железници от 1965 година Плановете за нова мрежа се създават от години, само че строителството беше спряно заради гражданската война през 2011 година

Чад

Инфраструктурата прилежащата на Либия Чад ед много неприятна, изключително на североизток с речния превоз, стеснен на югозапад. През 2012 година имаше проекти за железопътна линия, която обаче не беше издигната.
 Историята на първата жп гара в света
Историята на първата жп гара в света

Тя се намира в Европа, само че не в континенталната й част

Нигер

Нигер употребява железопътните линии на страните Бенин и Того, с цел да транспортира артикули от брега до границата си. Държавата има единствено една вътрешна железопътна линия, от Ниамей до Досо, която е издигната през 2016 година

Сомалия

В Сомалия е имало жп линии - единствено една. Това е Могадишу-Вилабруци, която е била издигната от Италия през 1910 година Тя свързвала столицата със земеделските региони, само че беше демонтирана през 40-те години на предишния век.
 Как една изоставена гара в Испания се трансформира в първокласен хотел
Как една изоставена гара в Испания се трансформира в първокласен хотел

След години на поправки гара " Канфранк " посрещна първите си посетители през януари 2023 година

Централноафриканската република

Централноафриканската република също е имала планове да построи железопътна линия през 2002 година от Камерун до столицата на ЦАР, само че сега в страната няма железопътни линии.

Йемен

Освен неприятното положение на пътищата в Йемен, страната няма железници, макар че държавното управление има проекти за създаване на нова инфраструктура.

Папуа Нова Гвинея

Транспортът на Папуа Нова Гвинея е стеснен от планински терен. Столицата не е обвързвана с пътища с други огромни градове и доста села могат да бъдат достигнати единствено със аероплан или пешком.

Оман

В Оман няма основни железопътни линии, само че са планувани. В страната има дребен туристически трен до пещерния комплекс Al Hoota на четири минути пътешестване.

Исландия

Исландия няма публични железници, макар че има оферти за линии сред Кефлавик и Рейкявик. Бившите железници са затворени.

Бутан

До 1961 година в Бутан напредването нормално се случва пешком или благодарение на мулета и коне, поради неналичието на пътища. Сега има 8 000 км пътища и две летища, само че няма железопътни линии.
 Параноята на Путин: Президентът на Русия пътува с трен, с цел да не бъде наблюдаван
Параноята на Путин: Президентът на Русия пътува с трен, с цел да не бъде наблюдаван

Разказ на някогашен чиновник от Федерална работа за сигурност на Руската федерация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР