Въпреки че в СССР всичко, свързано със секса е табу,

...
Въпреки че в СССР всичко, свързано със секса е табу,
Коментари Харесай

Пет секс скандала, разтърсили СССР

Въпреки че в Съюз на съветските социалистически републики всичко, обвързвано със секса е табу, от време на време се случват секс кавги. Някои от тях минават неусетно за необятната аудитория. Както и през днешния ден, най-изявени в тази област са политици, спортисти и кино звезди.

Изненадващо, половите кавги се случват още когато Йосиф Сталин ръководи със мощна ръка страната. В началото на 30-те години на предишния век, неговия другар Абел Йенукидзе заема виновната позиция като шеф на снабдяването в Кремъл. Казват, че напористия грузинец се оправя чудесно с работата си, само че през март 1935 година ненадейно е отхвърлен. За мнозина този поврат е изненада, само че през юни Йенукидзе е изключен от партията със срамната дефиниция „ за политическа и ежедневна корупция “. Никой не знае каква тъкмо е виновността му, само че мнозина са уверени, че става дума за дами.

Според отчетите, Йенукидзе освен покровителства млади актриси, само че и  превръща секретариата си в същински коптор, като назначава на работа своите любовници. Той е единственият руски партиен водач, публично упрекнат в съблазняване на малолетни. Към това се прибавят и антисъветска активност и покушението против другаря Жданов, което води развратния шеф на доставките на 30 октомври 1937 година до екзекуционната стена на един от московските затвори.

Борба за власт

Първият опит за елиминиране на политически съперници благодарение на полов скандал и много сполучлив е изработен през 1955 година Тогава Хрушчов и Маленков се борят за властта в страната, всеки от които има своя войска от поддръжници. В разгара на интригите, в ръцете на Никита Сергеевич попада тъжба, в която писателят Константин Кривошеин, който е от лагера на врага, е упрекнат в аморално държание.

Анонимен източник оповестява, че полови оргии постоянно се организират в дачата на писателя в село Валентиновка покрай Москва. В тях вземат участие хора на изкуството, науката и високопоставени лица. За да забавлява гостите, Кривошеин довежда студентки. 

Второ писмо идва от Зинаида Петровна Лобзикова, чиято щерка, амбициозната балерина Алина, е постоянен посетител в дачата. В една доста неприятна история са забъркани освен известни персони, само че и министърът на културата Георги Александров. В последна сметка не са открити доказателства за оргии, а Зинаида Лобзикова скоро умира при странни условия. Но този скандал развърза ръцете на Хрушчов и му дава опция да отстрани редица политически съперници. 

Жестока цензура

Филмовата продукция в Съюз на съветските социалистически републики е подложена на тежка цензура и  продуцентите би трябвало да съблюдават голям брой правила, като едно от значимите е „ без еротика. ” Худсъветите наблюдават за спазването им и доста постоянно режисьорите изрязват от филмите „ несъответствуващите “ моменти с „ голота ”, постоянно изцяло безобидни. Но от време на време еротични фрагменти проникват през плътната стена на цензурата и са открити прекомерно късно. Това се случва с " Човека-амфибия " от 1961 година

В една от морските подиуми, на основната героиня на кино лентата, изиграна от Анастасия Вертинская, ясно се виждат зърната й през банския. Това се случва най-вероятно не по избор на основателите на кино лентата, а заради доста скромния бюджет. Купуват се най-евтините и тънки платове за бански, които прозират при намокряне. За благополучие на кино лентата, моралистите виждат грешката прекомерно късно, когато цялата страна към този момент е видяла лентата. Въпреки, че критиците упрекват кино лентата в несъразмерна еротика и неприятен усет, фенът доста харесва „ Човека-амфибия “.

Продуцентски несгоди

През 1978 година в руското кино не може да става дума за секс подиуми, само че режисьорът Александър Мита, снимайки фамозния си „ Екипаж “ взема решение да направи безобидна, от позиция на модерността, реплика на секс, само че има проблеми. Първоначално не може да откри артисти, които желаят да се съблекат пред камерата. Леонид Филатов и дебютантката Александра Яковлева се съгласяват. Но на снимачната площадка Леонид отхвърля да се съблече по долни дрехи и би трябвало да бъде убеждаван. Яковлева обаче си  сваля бикините, само че по-късно осветителят не устоя и припада. 

Заснемането на сцената в леглото продължава цяла нощ, вследствие на което Александър Мита получава това, което желае. Но възприятието на задоволство от добре свършената работа е малко – цензурата изрязва доста моменти от секс сцената, а режисьорът е упрекнат в порнография и образуване на оргии под прикритието на снимачния развой. 

Мокрият Елцин

През 1989 година Съюз на съветските социалистически републики е в края на дните си и Борис Елцин върви с уверени стъпки към поста на президент. Но по този път е елементарно да се спънеш, което и се случва с него, и то със скандал. Елцин, който би трябвало да бъде придружаван на всички места от защита, се появява на входа на елитното си ваканционно населено място самичък, пешком, не напълно изтрезнял и влажен. Той споделя на служителите на реда, дежурни на бариерата, че след нахлуване е паднал в реката.

Според една от версиите, Борис Николаевич, скрито от брачната половинка си, посещава жена, отвън охраняваното населено място. Най-вероятно политикът-женкар след запои се губи в гората и пада в поток или трап. Или пък просто прави ненадейно посещаване на жена и по тази причина е полят с вода от прозореца.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР