Въпреки че в началото на годината Apple съобщи, че повече

...
Въпреки че в началото на годината Apple съобщи, че повече
Коментари Харесай

Услугите стават вторият най-голям източник на пари за Apple


Въпреки че при започване на годината Apple заяви, че повече няма да оповестява обществено броя на продадените си телефони, поради разнообразни съображения, при започване на втората четвърт на 2019 година финансовото положение на компанията наподобява сносно.

iPhone към момента е главният източник на средства за Купертино, като през първото тримесечие компанията е прибрала 31.05 милиарда $.
 Снимка 378434

Това е единствено с 20 милиона над упованията, само че въпреки всичко е много добра вест за компанията, която при започване на годината бе смутена от спад в продажбите на телефони.

По-любопитната вест е, че услугите към този момент съставляват вторият максимален поток на пари за Apple, като през първото тримесечие те са донесли на компанията цели 11.45 милиарда $. Тим Кук и хората му се похвалиха с 390 милиона клиенти за услуги като AppleCare, App Store, Apple Music, Apple News+, Apple TV+ и други.
 Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+ и какви са новите абонаментни услуги на компанията
Най-важното за трите нови абонаментни услуги на Apple

Новини, игри, филми и какво ли още не

Целта на Apple е да доближи 50 милиарда $ на година от услуги, което наподобява като постижима цел, поради обстоятелството, че все още има 1.4 милиарда дейни Apple устройства.
 Снимка 377991

Продажбите на Apple Watch и AirPods също не престават да порастват и са донесли на Apple 5.13 милиарда $ през последните 3 месеца - това е скок от 30% по отношение на предходната година.
 Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията
Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Това не са същинските AirPods 2, които чакахме

Всички тези удобни вести рефлектираха в покачване от 4.8% в цената на акциите на компанията, която все още има задоволително предпоставки, с цел да усъвършенства личните си върхове по доходи през актуалната година.

Нещо повече - Apple е доста покрай това да доближи стойност от трилион $ за повторно, като все още цената на компанията се прави оценка на 987 милиарда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР