Въпреки, че в България за този проблем се говори от

...
Въпреки, че в България за този проблем се говори от
Коментари Харесай

Заради бедността десетки българи стават жертви на трафик frognews.bg

Въпреки, че в България за този проблем се приказва от години и има наличната информация в електронните медии, страната ни резервира едно от водещите места в отрицателната класация на страните, от които се " изнасят " хора.

 

Целта на сходен вид закононарушения е жертвите да бъдат употребявани и експлоатирани. Най-често това се случва при опитите на жителите да намерят по-добре заплатена работа и по-добър живот в страната или чужбина.

 

По данни на прокуратурата за 2021г., потърпевшите от трафик българи са 468. От  Националната комисия за битка с трафика на хора в страната са разпознали 132-ма потърпевши.

 

Има и национална телефонна линия, която е: 0 800 20 100, на която могат да се подават както сигнали за битка с трафика на хора, по този начин и да сесигнализира за инспекция на работа, която провокира подозрение. За 2021г. има близо 800 позвънявания към горещата линия.

 

На 18-ти октомври 2022г.отбелязваме Европейския ден за битка с трафика на хора. Незаконното отвличане и употреба на хора за материална полза за трети лица е модерна форма на робството, с която се характеризира 21. век.

 

Съвсем скоро се състоя премиера на два късометражни кино лентата " Град на призраци " и " На брега на морето ". Целта им е посредством художествени средства и провеждането на осведомителна акция да се понижат жертвите на трафика на хора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР