Въпреки че усещането след пиянска вечер е ужасно, защото тежките

...
Въпреки че усещането след пиянска вечер е ужасно, защото тежките
Коментари Харесай

Бирените супи, които борят новогодишния махмурлук

Въпреки че чувството след пиянска вечер е извънредно, тъй като тежките главоболия и гаденето стават на практика непоносими в един миг, продължаваме да пием и да се молим за по-лек махмурлук. По празниците (или по-точно след тях) с такива признаци се разсънват доста българи. 

Наздравиците са неизменима част особено от новогодишната нощ. Често те следват една след друга и не престават до зори. Резултатът: тежък махмурлук.

Но има метод да избегнем тъкмо тази последната фаза. Спокойно ще го създадем с някои елементарни правила, измежду които са: да не консумираме алкохол на празен стомах; до момента в който пием, да се стремим да похапваме храни с повече мазнини (месо, салами и т.н.); да пием повече вода и като одобряваме алкохол, да внимаваме с разредителите, които нормално са сладки и газирани.
 Снимка 600817

Ако обаче вечерта не сме били задоволително съобразителни, на другия ден неизбежно ще страдаме. Естествено, има разнообразни изпитани храни, с които да облекчим махмурлука си - шкембе супа, сок от кисели краставички или зелев сок. Други разчитаме на всякакви съвременни хапчета. Трети сме разкрили, че нищо не оказва помощ повече от една чорба, съпроводена с... бира. А не е ли още по-добре, в случай че супата е бирена.

Още преди година в готварска брошура инцидентно се натъкнахме на няколко предписания на разнообразни бирени супи, които несъмнено ни се костват идеалното решение за първия ден на януари. И тъй като към този момент пробвахме три предписания - за полска, съветска и швейцарска бирена чорба, време е да тестваме още три нови. 
 Бирени супи - идеални против новогодишен махмурлук
Супи с бира против новогодишен махмурлук

Три страхотни и лесни предписания

Саксонска бирена чорба

1 литър малцова бира се загрява с кората от филия черен самун, нарязана на късчета. Към тях се прибавя 1 супена лъжица краве масло, 1 лъжичка захар, 1 лъжичка счукан ким и сол на усет. Супата се смъква от огъня, преди да кипне. Застройва се с 2 яйца или 1 чаша сметана. 
 Снимка 600819

Бирена чорба с леща

1 чаена чаша леща  се почиства, измива и накисва в чаша и половина бира за една нощ. 1 глава лук се нарязва и запържва в 1 супена лъжица краве масло. Прибавят се 1 чаша нарязани домати, 1 чаша и половина месен бульон, сол, черен пипер и магданоз. Супата ври на спокоен огън 45 минути. Прибавят се нарязани на кубчета наденички. Оставя се да ври още 15 минути. Преди да се сервира, се прибавя малко бира.  
 Бира, зелев сок, айрян - по какъв начин да се оправим с махмурлука по български
Как да се оправим с махмурлука по български

Когато ни се желае да върнем времето (за да не пием най-малко последните текили)

Датски " Йолебрьод "

150 г изсъхнал черен самун и 150 г самун грахам се накисват за 12 часа в 1/2 вода. След това се варят на спокоен огън, до момента в който се получи гъста каша. Прибавя се 1/2 литър бира, 2 супени лъжици захар, щипка сол, малко карамфил и настъргана кора от лимон. Супата се оставя да клокне. Застройва се с 1 жълтък и се сервира с топка бита сметана. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР