Въпреки че Украйна няма да може да стане член на

...
Въпреки че Украйна няма да може да стане член на
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Украйна трябва да получи покана за НАТО преди края на войната

Въпреки че Украйна няма да може да стане член на НАТО преди края на войната с Русия, тя би трябвало да получи покана за участие Алианса и да започва процеса на присъединение. Това акцентира президентът на Полша в хода на конференция с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Давос, предава Polskie Radio, представено от " Фокус ".

" Украйна би трябвало да получи покана за НАТО, което ще старира този развой. Това също е извънредно значимо за морала на бранителите на Украйна ", изясни Дуда.

По думите му поканата ще започва процеса на разискване на въпроса в парламентите на страните членки на НАТО. Полша и други западни страни приканват за продължение на поддръжката за Украйна. Според Дуда това е основен въпрос за сигурността в Европа.

" Ако Русия завоюва тази война, тя ще продължи нападателната си политика, а в случай че продължи нападателната си политика, тогава е съвсем явно, че ще нападна още веднъж и ще имаме нова война като разследване от съветската експанзия ", предизвести президентът на Полша.

Дуда увери Зеленски в навечерието на визитата на премиера Доналд Туск в украинската столица, че Киев може да бъде спокоен за поддръжката на Варшава.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР