Въпреки че цинкът и витамин C имат репутацията на имуностимуланти,

...
Въпреки че цинкът и витамин C имат репутацията на имуностимуланти,
Коментари Харесай

Цинкът и витамин C не помагат срещу COVID-19

Въпреки че цинкът и витамин C имат репутацията на имуностимуланти, ново изследване демонстрира, че те не оказват помощ на пациенти с COVID-19 при възобновяване от болестта.

За задачата на изследването откривателите вземат решение да ревизират по какъв тъкмо метод реагира тялото на 214 души (нехоспитализирани) с доказана зараза от COVID-19, приемащи в границите на 10 дни цинков гклюконат (50 мг), витамин C (8000 мг), композиция от цинков глюконат и витамин C или нито едно от двете.

Оказва се, че витамин C и цинковият глюконат не съумяват да понижат доста остротата или продължението на техните признаци, подбудени от COVID-19, макар че цинкът е значим за вярното действие на имунната система, до момента в който витамин C е антиоксидант, който подтиква нейната работа.

Изследването е било извършено от април 2020-а до октомври 2020-а. Неговата последна цел е била постигане до 50 % заостреност на признаците, само че е било прекъснато по-рано, защото не са били открити обилни разлики сред четирите групи от пациенти.

Данните са оповестени на 12 февруари в JAMA Open Network.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР