Въпреки че срещата би трябвало да не е публична, в

...
Въпреки че срещата би трябвало да не е публична, в
Коментари Харесай

“Възраждане” и Пеевски се скараха на срещата с протестиращите въглищари. Какво си казаха?

Въпреки че срещата би трябвало да не е обществена, в пространството към този момент обикалят фрагменти от диалозите. Видео онлайн излъчваха депутати от “Възраждане ”,. Все още не е напълно ясно какво са си говорили двете страни в целокупност, само че елементи от договарянията непроменяемо станаха обществено притежание. 

 

“Преди да ви дам думата и да пуснем специалистите да приказват по препоръчаните от вас точки, желая да кажа няколко неща. Голяма част от изказванията ви просто не са правилни. Няма по какъв начин този диалог да стартира обаче, в случай че си приказваме през тв приемника. Не е правилно, че няма да има мини и централи. Ще има, само че няма да са в размера, в който са били. Искате всичко да продължи по този начин, както до момента. Няма по какъв начин да стане. Не можем да си викаме през мантинелите и автомагистралите. Готови сме да обсъдим точките, които формулирахте. Това е чудесна основа, върху която да приказваме ”, съобщи министър председателят Денков. 

Димитър Манолов, водачът на КТ “Подкрепа ” взе думата.

 

“Вероятно за трети път Денков ще чуе нещата, които ще кажа, само че те са значими. По избори Кирил Петков и Асен Василев се подписаха под една подписка за спасяването на българската въглищна енергетика в Раднево. Неприятно ми е, че водим този диалог по време на избори още веднъж. Малко по-късно, когато Петков стана министър председател, беше направена промяна в ПВУ, която не беше коментирана с никого от засегнатите страни, беше направена на мрачно. Този проект не беше разискван с никого. После Народно събрание одобри две решения по този въпрос, в едно от които се обясняваше, че България не е в положение да извърши поетите задължения, изключително касаещи предлагането да се понижат с 40% излъчванията. Беше предоставено на държавното управление да предоговори избрани постановки в ПВУ, което няколко служебни държавни управления не можаха да създадат. След това бяха направени въпросните териториални проекти, които по своя план са с всички рецензии, които бяха отправени към тях ”. 

 



" Не сме се разбирали такова нещо ", чуват се гласовете на представителите на " Възраждане ", откакто Делян Пеевски възропта против излъчването на срещата. 

" Разбрахме се шоуто да не си го вършим. Не е окей да се снима скрито ", отсече Пеевски. 

" Желаете ли да има живо лъчение? ", попита Искра Михайлова синдикатите. 

" Колеги, нали сме тук да ви решаваме проблемите? ", обърна се към тях Пеевски. 

Скандалът се разрасна, стигна се до крясъци, намеси се и Костадин Костадинов. 

" Спираме излъчванията, само че не тъй като вие казвате, господин Пеевски, а с цел да не вършиме тези циркове сега ", уточни Искра Михайлова. 

" Господа политици, желая да слушаме президента на КТ " Подкрепа ". Ще ви помоля по-късно да се оттеглите ", обявиха синдикатите. 

" Точно поради това трябваше да имаме работен формат на срещата. Предлагам да млъкнат за малко хората, които започнаха да спорят. Кажете какво желаете, склонен съм и на двата разновидността ", отсече министър председателят Денков. 

" Може ли да продължа аз? Ще бъда пределно къс. Териториалните проекти трябваше да бъдат разисквани и поправени. В разискванията за Перник и Кюстендил имаше доста тежки възражения, само че нищо не беше отразено. Стигаме до разновидността за Стара Загора, където трябваше да се организира разискването на проектите. Зам.-министърката на Министерство на регионалното развитие събира една група чиновници, комфортни НПО-та в почивната станция на " Мини Марица - Изток " на " загадка колекция ". Не знам по какъв начин да го квалифицирам това. На тази колекция не бяха поканени синдикатите, даже кметовете на общините ", съобщи Манолов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР