Въпреки че смартфоните определено могат да улеснят живота ни, те

...
Въпреки че смартфоните определено могат да улеснят живота ни, те
Коментари Харесай

Какво се случва с мозъка ни, ако не използваме смартфона си 1 седмица?

Въпреки че смарт телефоните несъмнено могат да улеснят живота ни, те също по този начин могат да се окажат спънка за осъзнаването на действителността. Само с едно натискане на бутона пред нас се открива цялостен виртуален свят, цялостен с приложения, игри, платформи за обществени медии и куп осведомителни потоци. Този свят ни гълтам изцяло и забравяме за действителността. Това ни кара да забравим, че всичко, което в действителност има значение, е в действителния свят.
Според отчет на New York Times младежи и възрастни ревизират телефоните си приблизително 150 пъти дневно и изпращат 110 текстови известия. Проучване на Pew Research Center откри, че 24% от младежите са декларирали, че сърфират в интернет „ съвсем от самото начало “. Проучванията в Съединени американски щати и Европа демонстрират, че сред 1,5% и 8,2% от хората страдат от заболяване, наречено интернет взаимозависимост (IDD). В други отчети процентът варира от 6% до 18,5%.
 5 чести неточности, с които унищожавате батерията на телефона си 5 чести неточности, с които унищожавате батерията на телефона си
Все се чудим за какво се постанова постоянно да сменяме батерията на телефона си, даже да сме си взели финален модел смарт телефон. Почти постоянно промяна...
Нещо повече, 46% от потребителите на смарт телефони споделят, че не могат да живеят без телефона си. Правителствата на Китай и Южна Корея класифицират това като сериозна опасност за публичното здраве.
Няма да навлизаме в прекомерно подробни статистически данни за смарт телефоните, само че ще споделим отрицателните последствия от потреблението им и какво ще случи с мозъка ни, в случай че 1 седмица не използваме мобилното устройство.
Ето какво се случва с мозъка ви, когато си почивате от смарт телефона:
На първо място сънят ви ще се усъвършенства. Можете ли да си спомните по какъв начин сте запълвали свободното си време преди смарт телефонът да влезе в живота ви? Чувствахте ли, действахте ли или мислихте ли по друг метод?
Подобно на всичко, което ни пристрастява, и смарт телефоните имат мощен резултат върху нас, без даже да го осъзнаваме. Смартфоните и обществените медии задействат същите центрове за хонорари в мозъка ни като тези, свързани с удоволствието от хазарта, храната, упражненията и други неща, които обичаме.
 Защо телефонът е рисков? Защо телефонът е рисков?
През последните 10 години диалозите за заплахите от мобилните телефони станаха всекидневие. Противоречието не стихна нито за минут...
Всъщност, съгласно изследване, оповестено в списание Cyberpsychology, Behavior and Social Media, „ неочакваното прекъсване на онлайн обществените медии може да аргументи признаци и признаци при някои хронични консуматори, които най-малко отчасти наподобяват тези, следени при използването на опиати и алкохол.
Изследователите от плана No Communication включват в него група от 15-годишни възпитаници, които са се отказали от смарт телефоните си за една седмица. Половината от тях непринудено се употребявали елементарен телефон за една седмица.
Някои от учениците първоначално са изразили угриженост по отношение на това по какъв начин ще запълват времето си. Но множеството от тях са почнали да се занимават с други действия, които са им приятни.
Един от младежите е прочел книгата и споделил, че не може да си спомни последния път, когато е направил това. Учениците са почнали да прекарат повече време с приятелите и фамилията си. Повечето от тях са почнали да си лягат по-рано. Учените стигат до извода, че доброволците наподобяват „ по-свободни “. В последна сметка планът потвърждава, че отводът от смартофона е мъчно постижима цел, само че не и невъзможна. 
Ако съумеете да се откажете от него за 1 седмица, ще се промени метода ви за взаимоотношение с външния свят. Със сигурност смарт телефоните имат своето място в света, само че те не трябва да заемат напълно всеки момент от живота ни. 

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР