Въпреки, че след избирането му е надлежно вписан в Търговския

...
Въпреки, че след избирането му е надлежно вписан в Търговския
Коментари Харесай

Енергийното министерство обвини шефа на БЕХ в бездействие

Въпреки, че след избирането му е съответно вписан в Търговския указател като член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на предприятието, последният не се е явил на заеманата от него служба повече от една седмица. Г-н Тодоров е бил задължен да се яви на работното си място и да заеме мандатната си служба на 12.01.2022г., а последният се е явил едвам на 18.01.2022г.

Бездействието на господин Тодоров по отношение на своевременното му встъпване в служба е жестоко нарушаване на закона и съставлява опасност за сигурността на Република България. „ Мини Марица-изток “ е дружество, включено в листата на стратегическите обекти от национално значение в енергетиката. С оглед откритото и изложено в актуалната позиция, чакаме съответните органи да се самосезират и да извършат надлежна инспекция по отношение на откриване, попречване, секване и обезвреждане на заканите за националната сигурност.

За нас остава изненада и обстоятелството с какво синдикатите в предприятието смятат, че една административна мярка накърнява правата и ползите на служащите в предприятието, а точно – смяната на седалището и адресът на ръководство.

Решението е взето при цялостно спазване на законите на Р. България - законодателят е упълномощил на общото събрание/едноличния притежател да дефинира метода на реализиране на активността на комерсиалните сдружения, в това число определянето на седалището и адреса на ръководство на всяко едно сдружение.

Считаме, че смяна на седалището и адреса на ръководство на ММИ няма безусловно никакво касателство с активността на сдружение, като нито се визира правата и ползите на служителите/работниците на предприятието, нито на неговите контрагенти.

Министерството на енергетиката няма право да се намесва в ръководството или в настоящата оперативна активност на общественото дружество и следва да съблюдава правата му във връзка с упражняването на всички права на благосъстоятелност в съответните дъщерни сдружения. Не излиза наяве за какво и по какъв начин други субекти (включително организации) показват мнения, рекомендации и заявления по отношение на осъществяването на дейности и вземането на решения, които законодателят не е планувал да имат право.

Предоставената декларация от страна на синдикатите съставлява интервенция в оперативната автономия на принципала на ММИ, като цели единствено и само внасяне на напрежение измежду служащите и обществото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР