Въпреки че сезонът във Франция бе прекратен предварително, Марсилия имаше

...
Въпреки че сезонът във Франция бе прекратен предварително, Марсилия имаше
Коментари Харесай

Добрият сезон на Марсилия доведе до... хаос в клуба

Въпреки че сезонът във Франция бе преустановен авансово, Марсилия имаше мотиви да чества. Тимът приключи на второ място с 56 точки от 28 мача и се завръща в Шампионската лига след 7-годишно неявяване.

Резултатите на терена може да са положителни, само че те не попречиха да се стигне до катаклизми в клуба. Старши треньорът Андре Вияш-Боаш имаше големи заслуги за сребърните медали. Той съумя да извлече най-много от капацитета на един стеснен състав. Португалецът обаче се чака да напусне до няколко дни.

Спортният шеф Андони Субисарета и шефът на отдела по разузнаването към този момент не са част от Марсилия. " Пристигнах тук заради размера на клуба и поради Андони. Казвал съм, че бъдещето ми е обвързвано с неговото ", съобщи Вияш-Боаш през януари.

Villas-Boas on the brink at Marseille amid power struggle with Englishman Paul Aldridge https://t.co/aKR9kM82zk pic.twitter.com/R6k7SwwvLu
— Sporting News Soccer (@SN_CA_Soccer) May 20, 2020
Недоволство от решенията в клуба се усещат на всички места из него. Капитанът Стив Манданда, който направи отличен сезон и може би бе най-хубавият вратар в Лига 1 през последните 12 месеца, отхвърли да взе участие във фотосесия, рекламираща новия екип на отбора. Това направи и негов неназован съотборник.

Основните проблеми на Марсилия са финансови. Клубът е под напън да съблюдава Финансовия феърплей. Докато това бе отсрочено от рецесията с ковид, обстановката остава нестабилно.

През януари като консултант в клуба бе назначен англичанинът Пол Олдридж. Той е профилиран в продажби на играчи във Висшата лига. Пристигането му бе искра, която за малко да възпламени бурето с барут още тогава.  Марсилия договаря с Почетино, Жардим също е вид Вияш-Боаш бързо завоюва любовта на почитателите с положителните резултати на терена. Оотношението на управлението към него обаче отдавна е друго, като то подходи със подозрения към португалеца. Когато президентът Жак-Анри Ейрод опита да изгони Субисарета предишния септември, треньорът заплаши, че ще подаде оставка.

Нещата станаха още по-сложни с идването на някогашния изпълнителен шеф на Уест Хам, чиято история може да се дефинира като съмнителна. По времето на Олдридж " чуковете " привлякоха Карлос Тевес и Хавиер Масчерано по противозаконен метод. Според следствие на Channel 4 е потвърдено, че шефът е лъгал Висшата лига за съществуването на документи, които е трябвало да бъдат изпратени.

След това беше в Болтън в Първа лига, когато клубът бе покрай банкрут. Следващият му номер наподобява ще е участник в разпадането на Марсилия. При идването Вияш-Боаш обществено съобщи, че не е удовлетворен.

French newspaper Le Parisien already reported that André Villas-Boas will turn down Marseille's contract extension. La Provence suggest AVB has already instructed his lawyers to negotiate an amicable departure.

If true, an excellent coach back on the market this summer. pic.twitter.com/eOS9DR11gb
— Sean Gillen (@SeanGillen9) May 20, 2020
Раздразнението на треньора е елементарно да разбере. Той разчиташе на лимитирана основа от играчи от предходния сезон, като основно играха 15 играчи. Ако изгубят двама от тях - 25-годишния халф Морган Сансон и 20-годишния бранител Бубакар Камара, които са най-ценните активи на клуба, цялата основа може да се разпадне.

С концепция да балансира финансите Марсилия рискува прекомерно доста. Ръководството направи финален опит да задържи индивида, който ги върна в Европа. Те предложиха нов контракт на Вияш-Боаш и обществено оповестиха какъв брой добра оферта са му създали.

Предложението може да се окаже прекомерно късно като реакция. Ако нещата се развият по този метод и португалецът напусне, насладата от завръщането в Шампионската лига ще бъде кратковременен миг на благополучие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР