Въпреки че се стремим към перфектен ден на хранене, понякога

...
Въпреки че се стремим към перфектен ден на хранене, понякога
Коментари Харесай

Експерти разкриха: Това е най-подходящото време за прием на витамини

Въпреки че се стремим към съвършен ден на хранене, от време на време приемането на всички витамини и хранителни субстанции, от които се нуждаем единствено от храната, просто не се получава (като да вземем за пример, в случай че пробвате растителна диета за първи път). Когато диетата ни е незадоволителна, избрани добавки могат да оказват помощ за обезпечаването на жизненоважни изчезнали хранителни субстанции. Но по кое време е най-подходящото време за банкет на витамини? С толкоз доста разнообразни типове (и някои изискват празен корем преди прием), може да бъде мъчно да разберете какво да вземете и по кое време.

Независимо дали приемате мултивитамини или витамини за здравето на мозъка, моментът от време на време може да дефинира тяхната резултатност. По-долу специалистите поучават по кое време да приемате витамини, в това число най-хубавото време за приемане на витамин D, витамин C, мултивитамини и други

Кога е най-хубавото време за приемане на витамини: заран или вечер?

Най-доброто време за банкет на витамини зависи от витамина, който приемате. Дали даден витамин е водо- или мастноразтворим или не, нормално дефинира по кое време и по какъв начин би трябвало да се приема, само че някои витамини също имат избран резултат върху тялото, който оказва помощ да се дефинира по кое време би трябвало да го добавите към вашата рутина.

Например, витамините от група В могат да оказват помощ за производството на сила, тъй че може да има по-голям смисъл да ги приемате заран. Обратното постоянно е правилно, когато приемате магнезий за сън.

Но, като общо предписание, най-хубавото време за приемане на витамини е времето, когато си спомните да ги вземете. За някои хора това е заран със закуска, а за други е вечер, когато се подготвят за сън.

Намерете най-хубавото време за банкет на разнообразни витамини въз основа на състава на всеки.

Витамини B, C и биотин (водоразтворими витамини)

Водоразтворимите витамини могат да се одобряват когато и да е на деня, със или без храна. Най-доброто време за приемане на водоразтворими витамини би било когато е най-вероятно да се сетите да ги вземете. Освен това. Водоразтворимите витамини не се съхраняват в телесната тъкан, тъй че би трябвало да се употребяват постоянно.

Общите водоразтворими витамини включват:

 - витамин Ц

 - витамини от група В

 - биотин

 - Витамини A, D, E и K (мастноразтворими витамини)

Мастноразтворимите витамини са разнообразни от водоразтворимите витамини, тъй като би трябвало да се употребяват с храна, съдържаща мазнини, с цел да оказват помощ за разграждането им. Те обаче могат да се одобряват когато и да е на деня, стига да се употребяват дружно с храна, съдържаща мазнини.

Обичайните мастноразтворими витамини включват:

 - витамин А

 - витамин D

 - витамин Е

 - витамин К

Кога е най-хубавото време за банкет на мултивитамини

Мултивитамините нормално съдържат както мастноразтворими, по този начин и водоразтворими витамини. Най-добре е да следвате разпоредбите за мастноразтворимите витамини и да ги приемате когато и да е на деня, когато можете да консумирате храна, съдържаща мазнини.

Мога ли да одобрявам витамини на празен корем

Няма съответно предписание против това, изясняват специалистите на actualno.com. Приемането на витамини на празен корем е самостоятелно нещо – някои хора нямат странични резултати, до момента в който други имат.

Най-важните витамини, които би трябвало да пиете след 20, 30, 40, 50 години Въпреки това, водоразтворимите витамини нормално се понасят по-добре на празен корем, само че предлага мастноразтворимите витамини и мултивитамините да се одобряват с храната, с цел да се предотврати смутен корем и да се усили усвояването на витамини.

За тези, които одобряват добавки с желязо, се предлага приемането им на празен корем за оптимално асимилиране. Ако приемате и калций, не забравяйте да го приемате в настрана време от желязната добавка, с цел да сте сигурни, че тялото ви усвоява изцяло и двете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР