Въпреки че се работи активно по строежа на продължението на

...
Въпреки че се работи активно по строежа на продължението на
Коментари Харесай

Възможно е забавяне на Турски поток у нас заради карантината

Въпреки че се работи интензивно по градежа на продължението на газопровода " Турски поток " на българска територия, е допустимо забавянето му, защото в построяването вземат участие голям брой непознати служащи и те би трябвало наложително да минават 14-дневна карантина поради ковид. Това стана ясно от отговора на премиера Бойко Борисов на въпрос дали може да се забави реализацията на плана, заложен му по време на ревизия на дейностите по компресорната станция " Расово " в четвъртък.

" Сметнете: По 14 дни стоят бригадите, без да работят, и след карантината влизат да работят, защо закъснение стана въпрос. Но се работи интензивно, заплащат се заплати, налози от вносителите ", сподели министър-председателят, който преди този момент облетя с хеликоптер част от трасето.



" Стотици километри спретнат газопровод. Въпреки изключителното състояние и карантината, са ситуирани тръбите, работи са на цялостни обороти, съумяваме да докараме служащите от чужбина, изкарват 14 дни карантина и въртим бригада след бригада да няма заразяване ", сподели Борисов и добави, че десетки километри от трасето към този момент са заровени подземен и " наесен и да желаете да го видите, няма да може "

Близо 240 км има положени тръби по 474-кимолетровото трасе сред границите ни с Турция и Сърбия. Още 230 км са разчистени, рапортува шефът на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов по време на полета над изграждащия се газопровод и компресорната станция " Расово ".

" Расово " е едно от сърцата на " Балкански поток ", изясни Малинов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР