Въпреки че се появиха неканени на срещата на ГЕРБ и

...
Въпреки че се появиха неканени на срещата на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Евродепутатът от ГЕРБ, който се осмели да иде при протестиращите, разказа за срещата

Въпреки че се появиха неканени на срещата на ГЕРБ и не се държаха доста обичайно, аз отидох при протестиращите, с цел да поговоря с тях. Млади хора, които споделяха, че са учили в чужбина и желаят смяна. Но тази смяна с ненавист, с издигане на бесилки, носене на ковчези, нарушение правата на останалите жители, няма по какъв начин да се случи. Това счита Асим Адемов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, който беседва с стачкуващи след края на Националната конференция на партията през вчерашния ден.

В обществената мрежа фейсбук той показа своето мнение за протестиращите и техните претенции.

"Когато бях млад на тяхната възраст, нас не ни пускаха да учим в чужбина и аз през 1990, 1996/1997 год. стачкувах точно за това те да имат опция в този момент да пътуват и учат в влиятелни университети. Но с изключение на проучването на дисциплините в университетите, ще е доста потребно да изучат и най-новата история на България. Тогава сигурно няма да ми настояват, че преди 10-15 год. в България се е живеело по-добре!!! ", съобщи Адемов.

И акцентира: "Тогава ще схванат, че желаната смяна с хора като Мая Манолова  Мая Манолова Мая Божидарова Манолова е български политик, депутат от парламентарната група на, Румен Петков, Александър Томов, Бабикяновци и всички комунисти и сътрудници на злокобната Държавна сигурност, няма по какъв начин да се случи! "



Протестиращи окупираха региона към "София Тех Парк " още сутринта на вчерашния ден в очакване на актива на ГЕРБ преди Националната конференция. В самия парк, където бяха ситуирани партийните членове, имаше конфликт сред протестиращи и защитата, както и сред публицисти с незнайни младежи. Последваха взаимни обвинявания кой е позволил напрежението и от кое място идват провокациите. От ГЕРБ въпреки всичко изрично отхвърлят хората, взели участие във физическата разпра, да са техни членове. От своя страна присъстващи упрекнаха партията, че има пръст в провокацията.

Проговориха пострадалите публицисти от експанзия на провокаторите към форума на ГЕРБ

Иначе новината от вчерашната непредвидена конференция е, че Борисов обмисля да се отдръпна от поста. Възможностите са няколко - той да напусне Министерския съвет, само че тъй като е поел ангажимент към съдружните сътрудници мандатът да се изкара, кабинетът ще продължи работата си с нов министър председател.

Има и алтернатива въпреки всичко за предварителна оставка, като спекулациите са тя да бъде подадена през септември, когато и депутатите ще се върнат на работа.

От изявленията стана ясно, че ГЕРБ терзания от служебния кабинет, който би поел ръководството на страната, няма, само че това не е добър вид, тъй като по този начин няма да има работещо Народно заседание. Напомнено бе, че има здравна и икономическа рецесия поради ковид.

Днес се чака Коалиционен съвет, който да разиска бъдещето на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР