Въпреки че сънуваме от два до пет пъти на нощ,

...
Въпреки че сънуваме от два до пет пъти на нощ,
Коментари Харесай

Какво означава, когато сънуваме някого?

Въпреки че сънуваме от два до пет пъти на нощ, ние рядко си спомняме сънищата си. Спорeд специалистите, хората най-ярко и запаметяващо се по време на етапа REM на съня. Причината да ги забравяме е, тъй като от време на време се разсънваме в несъответствуващия миг. Има обаче сънища, които остават в съзананието ни и мислим за тях дълго време, откакто сме се събудили. Това елементарни са тези, в които участват разнообразни хора, които са значими за нас. Но какво значат те?

Някого, който познаваме

Психолозите и анализаторите на сънища настояват, че тези сънища са обезщетителни, което значи, че не са случайни и безсмислени, а имат ясно желание и цел, която е да пренесат материал от неосъзнаваното в съзнанието. Когато в съня ви се появят хора, които познавате,  вие в действителност не сънувате тях. По-скоро хората в сънищата ви съставляват аспекти от вас самите. Ако сънувате непосредствен другар, помислете за най-силните му черти на характера. Ако те са скромни, тогава сънувата своята скромна страна.

Някого, който сме познавали преди

Този вид сънища не са чак толкоз дълбоки, колкото посочените нагоре. Те са свързани с информацията, която се върти в главата ви преди да заспите. Те завладяват съня ви през цялата нощ. Ако сте сънували някой прочут от гимназията или човек, за който не сте мислили от години, за това си има разумно пояснение. Въпреки че сънят може да наподобява изцяло голословен, допустимо е да сте видели някой по-рано денем, който е напомнил на мозъка ви за ваш някогашен прочут. Това може да се е случило, без даже да го осъзнавате, само че все пак мозъкът ви е съхранил информацията.

Човек, с който сте имали сантиментални връзки

 2377342

Дори и да не сте поддържали контакт с някогашния си, този човек към момента може да заема част от мислите ви - изключително до момента в който спите. Доста са хората, които играят някаква роля в мозъка ни. Присъствието на някогашните сътрудници е най-често. Това се дължи частично на табиет, частично заради това, което някогашният ви съставлява за вас и поради опит да се освободите от неразрешени проблеми. Въпреки че сънуването на някогашния ви може да бъде смущаващо, изключително в случай че имате връзка с някой различен, тези сънища не значат безусловно, че желаете да се съберете още веднъж.

Непознат човек

Около 50 % от хората, които сънуваме, са непознати и нормално са мъже. Специалистите настояват, че те непроменяемо алармират за физическа експанзия и нападателни импулси, които се обработват в паметта. Това е още едно доказателство, че сънищата не имитират безусловно всекидневието ни.

Член на фамилията

 2377340

 

Ако майка ви е нахлувала в сънищата ви, не сте сами. Майките се появяват в сънищата приблизително към един път седмично. Но тя може да не съставлява същинската ви майка, а проявяване на всичко, което нормално свързвате с нея: комфорт, образование, дисциплинираност, даже плодовитост. Бащите също играят алегорична роля. Те отразяват знание, дисциплинираност и финанси. Когато сънувате личните си деца, не е нужно да копаете прекомерно надълбоко, с цел да откриете скрития смисъл. Може би имате проблем с детето и вашият сън се пробва да ви помогне да го разрешите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР