Въпреки че съм про-крипто и про-биткойн максималист, чудя се дали

...
Въпреки че съм про-крипто и про-биткойн максималист, чудя се дали
Коментари Харесай

Китай може да използва биткойн като оръжие срещу долара, смята съоснователят на PayPal

Въпреки че съм про-крипто и про-биткойн максималист, чудя се дали криптовалутата не подкопава Съединени американски щати. Това съобщи съоснователят на РауРаl и Раlаntіr Тесhnоlоgіеѕ Питър Тийл по време на онлайн събитие, проведено от Rісhаrd Nіхоn Fоundаtіоn.

Тийл, който е донор на републиканската партия, прикани държавното управление на Съединени американски щати да обмисли въвеждането на по-строги регулации за криптовалутите. Изказването му опонира на досегашните му позиции, като той е прочут с огромните си вложения във бизнеси за търговия с виртуални валути, както и в самите криптовалути.

„ Чудя се дали в този миг биткойнът не би трябвало да се преглежда частично като китайско финансово оръжие против Съединени американски щати. Той заплашва фиатните пари и изключително щатския $. Ако Китай има дълготраен проект за биткойн, може би от геополитическа позиция, Съединени американски щати би трябвало да задават сложни въпроси “, разяснява той.

Говорейки един до друг с някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, Тийл изрази мнение, че биткойнът може да съставлява опасност за статуса на щатския $ като аварийна валута, в случай че Китай има дълги позиции в криптовалутата.

Тийл е не просто вложител в криптовалути, само че и деен състезател в тяхното основаване, като преди няколко години неговата фондация даде грант от 100 хиляди $ на Виталик Бутерин за построяването на блокчейна Етериум.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР