Въпреки че са проведени малко проучвания за това колко яйца

...
Въпреки че са проведени малко проучвания за това колко яйца
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по две яйца на ден

Въпреки че са извършени малко изследвания за това какъв брой яйца е здравословно да се одобряват дневно, яденето на 1-2 яйца дневно ссе смята за безвредно, в случай че сте в положително здраве. Нещо повече – постоянната им консумация може да донесе някои изгоди, стига да ги включвате в добре уравновесено и здравословно меню.

Всеки организъм е друг, по тази причина разчитайте на своя доктор или диетолог, с цел да определите какъв брой яйца дневно са безвредни за вас според от вашето здравословно положение.

Въпреки високото наличие на холестерол яйцата могат да ви оказват помощ да управлявате общите си равнища на холестерол. Те са питателни и съдържат витамини А, В5, В12, В2, B6, D, E и K . Освен това са богати на калций, цинк, фолиева киселина и здравословни мазнини.

Яйцата са още източник на протеини (една порция съдържа всички незаменими аминокиселини).

Ако обаче имате високо кръвно, сърдечно заболяване, висок холестерол или диабет, би трябвало да наблюдавате общия си холестерол и банкет на наситени мазнини. В подобен случай се консултирайте с доктор по отношение на избора си на храна, изключително в случай че става въпрос за ежедневна консумация.

Въпреки че яйцата са доста питателни, в случай че страдате от някой от изброените положения, ги яжте умерено или се придържайте единствено към яйчения белтък.

 яйца iStock

Варенето на яйца е най-здравословният метод за приготвянето им. Пърженето им в олио би трябвало да се заобикаля, тъй като може да увеличи равнищата на холестерола, трансформирайки евентуално питателната храна в нещо нездравословно за вашето здраве.

А ето и какво да очаквате, в случай че обичате да хапвате яйца и сте ги присъединили в ежедневното си здравословно меню:
 Ето какво ще се случи, в случай че ядете по две яйца дневно  Ето какво ще се случи, в случай че ядете по две яйца дневно  Ето какво ще се случи, в случай че ядете по две яйца дневно  Ето какво ще се случи, в случай че ядете по две яйца дневно
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР