Въпреки че , Русия продължава да смята, че Херсон е

...
Въпреки че , Русия продължава да смята, че Херсон е
Коментари Харесай

Въпреки че оттегли армията си: Русия смята Херсон за свой субект


Въпреки че, Русия продължава да счита, че Херсон е неин индивид. Според разрушването на Антоновския мост е направено целеустремено от съветските сили при отдръпването им.

Москва твърди, че от Херсон е изтеглена цялата бойна техника и 30 000 военни. Но украинските управляващи оповестяват за изоставени бойци и открити муниции.

„ Те се преобличат и захвърлят военните си униформи. Опитват да се скрият и ще приготвят провокации в града “, споделя Сергей Хлан, народен представител от регионалния съвет на Херсон

На административните здания в града към този момент се вее украинското знаме, а фрагменти от обществените мрежи демонстрират приветстването на силите на Киев от локалните.

Херсон беше единственият регионален център, който съветските военни съумяха да окупират от началото на нашествието. Но от Кремъл отхвърлят изказванията, че изоставянето му е оскърбление за президента Путин. Анексията на едноименния район остава в действие.

„ Херсон е индивид на Руската федерация - юридически е закрепен и избран. Няма и не може да има промени “, сподели Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Обстрел с цивилни жертви имаше през днешния ден в прилежащата област Николаев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР