Въпреки че редица професионални борци са напуснали ринга и са

...
Въпреки че редица професионални борци са напуснали ринга и са
Коментари Харесай

Какво не знаете: Андре Русимов

Въпреки че редица професионални борци са напуснали кръга и са се трансформирали в международни звезди – измежду тях са Хълк Хоган, Джеси Вентура и Дуейн Джонсън – Скалата – малко на брой са завладели публиката по този начин, както Андре Гигантът.

Андре Рене Русимов е роден в Куломие, Сен е Марн, Франция, на 19 май 1946 година А малко преди гибелта си през 1993 година той е висок 224 сантиметра и тежи над 230 кг.

Нормално и даже предстоящо, пропорциите му довеждат до редица легенди – да вземем за пример, прословутата му дарба да изпива стотици бири.

Пресяхме някои от най-сензационните истории, с цел да отделим обстоятелствата от измислиците и се оказва, че животът на великана не се е нуждаел от разкрасяване.

 Édouard Carpentier, Andre the Giant and Yvon Robert

Нищо не налива масло в историята за Андре по този начин, както алкохолът, като се твърди, че Гигантът е могъл да изпие над 100 бири на едно сядане. Но множеството от сътрудниците му споделят, че алкохолът му работил изненадващо малко, като индивидът нямал нито махмурлук, нито завалял като приказва. Имало единствено няколко изключения. Според Кари Елвес, негов сътрудник от кино лентата „ Принцесата младоженка “ от 1987 година, Андре един път е изпил задоволително, с цел да припадне във фоайето на хотел. Тъй като било невероятно да го реалокират, чиновниците на хотела просто го заградили с кадифено въже, с цел да не бъде обезпокояван.

Освен че е могъл да пие доста повече от средностатистическия мъж, големият му вкус за храна също е бил непостижим. Приятелят му Тим Уайт разкрива същинските мащаби на способността на Андре да се храни като споделя по какъв начин е могъл да изяде до 12 пържоли и 15 омара едновременно.

Разбира се, въпреки безспорно да се е наслаждавал, похапването е било и професионално обвързване: солидната му фигура е част от привлекателността му на кръга.

Известен с това, че обича да си прави смешки с приятелите си, Андре от време на време прекалявал. Една вечер през 1977 година дружно с сътрудника му по битка „ Американската фантазия “ Дъсти Роудс внесли малко ужас в града като всичко почнало, когато вместо да се тъпчат по такситата след нощ по питейните заведения, двамата тръгнали пешком към хотела си. Така по пътя се натъкнали на две файтони, теглени от коне… и решили да се състезават с тях 15 пресечки. Когато полицията най-сетне пристигнала, диваците към този момент са били в хотела и по-късно отрекли да са правили каквито и да е пакости.

Андре Гигантът даже не схванал, че размерите му се дължат на заболяване, до момента в който не станал на 23 години и лекари в Япония разкрили, че има акромегалия. Хирургическата интервенция е била вид, само че Андре отказал. Без нея обаче съгласно лекарите щял да живее единствено до 40 години. Те се пробвали да го убедят още веднъж да се подложи на интервенцията, този път откакто през 80-те години на предишния век му е направена сърдечна интервенция в университета „ Дюк “. Но Андре още веднъж отказал. Приятелката му Джаки Маколи твърди, че неговият мотив бил: „ Ако това е размерът, който Бог желае да съм, ще бъда този размер “.

 A

Като прочут герой в WWE Андре се е сблъсквал с редица топ звезди. Двама от най-разпознаваемите му другари са били баскетболистът Уилт Чембърлейн и артистът (както и тогава предстоящ губернатор на Калифорния) Арнолд Шварценегер. Една вечер Андре излязъл на вечеря с тях двамата и най-после настоял да заплати сметката. Когато другите мъже отказали и поискали те да платят, Андре убедил Уилт да му помогне да изнесе Арнолд от ресторанта, с цел да е по-далече и да не се меси.

В началото на януари 1993 година той пътува до Франция за погребението на татко си. След службата майка му го убеждава да остане за няколко дни, с цел да отпразнуват рождения ѝ ден. Андре се съгласява и отсяда в хотел отвън Париж, където прекарва време със остарели другари и фамилията си.

За страдание на 26 януари умира от сърдечна непълнота в хотелската си стая на 46-годишна възраст.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР