Въпреки че разходките сред природата не са толкова приятни през

...
Въпреки че разходките сред природата не са толкова приятни през
Коментари Харесай

5 български хижи, които да посетите през зимата

Въпреки че разходките измежду природата не са толкоз приятни през зимния сезон, за благополучие съществуват места, които са относително леснодостъпни, даже и в този момент. Става въпрос за няколко български хижи, които, като се изключи че дават чудни снежни гледки, са и с комфортно местонахождение.

Ето ги и тях:

1. Хижа “Гоце Делчев ” Тази хижа се намира в Пирин, като първоначален пункт за достигането ѝ е град Добринище. От града до хижата се стига по 10-километров асфалтов път. В непосредственост до хижа “Гоце Делчев ” се намират и някои забавни забележителности, като Високата ела и местностите “Мочарата ” и “Чатърлъка ”, до които по-големите запалянковци могат да се разходят. Тръгвайки от “Гоце Делчев ” човек може да стигне пешком и до хижа “Безбог ”, само че въпреки всичко е целесъобразно това да става през летния сезон.

2. Хижа “Безбог ” Хижа “Безбог ” също се намира в Пирин, в подножието на връх Безбог, на височина 2236 м. Мястото е извънредно красиво – хижата, дружно с Безбожкото езеро, ситуирано напълно покрай нея, съставляват неповторима панорама. За да стигнете до хижа “Безбог ”, първо би трябвало да отидете до хижа “Гоце Делчев ” и оттова да хванете лифта, който за към половин час ще ви води до набелязаната цел. Районът е подобаващ за упражняване на разнообразни зимни спортове, както и за разходки измежду природата..

Четете повече в: Peika.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР