Въпреки че рамката на iPhone стана значително по-малка през последните

...
Въпреки че рамката на iPhone стана значително по-малка през последните
Коментари Харесай

Apple настоява доставчиците да разработят наистина „безрамкови“ дисплеи за iPhone

Въпреки че рамката на iPhone стана доста по-малка през последните няколко години, Apple желае нейните снабдители да създадат освен това. Според нов отчет ориентиран към веригата за доставки през днешния ден, Apple упорства Samsung и LG да разработят технология, която в действителност ще направи екраните на iPhone “безрамкови “.

Докладът идва посредством The Elec, който твърди, че Apple е изискал от LG Display и Samsung Display да „ разработят OLED, който отстранява всички предни панели от iPhone “.

За да създадат това, Samsung и LG ще би трябвало да подобрят разнообразни аспекти от хардуера на екрана на iPhone, в това число и тънкослойна енкапсулация и хардуер на камерата под панела. „ Това е технология, която лишава време, с цел да бъде всеобщо създадена “ — се споделя в отчета.

Съобщението също изяснява, че Apple се опълчва на екраните с извити ръбове, употребявани от Samsung в неговите флагмански смарт телефони. В случая на Samsung, компанията употребява “ефект на лупа “ към краищата на екрана на телефона, с цел да наподобява в действителност без рамка. Apple обаче „ не желае “ да употребява същия метод.

Говори се, че без да се употребява закривен екран, сходен на този за реализиране на структурата на лицевия панел, който Apple желае, е допустимо да се огънат всички схеми, които сега се намират в региона на лицевия панел под екрана. Същевременно би трябвало да се освободи място за антената и да се реши казуса със разстройствата.

Предизвикателствата свързани с внедряването на безрамков екран включват технология за тънкослойна опаковка (TFE) и камери под панела (UPC). Външните пакети от тъничък филм на продукта би трябвало да са по-тънки, в сравнение с са сега, а UPC могат да бъдат направени мъчно различими от останалата част на екрана, с цел да се разшири потапянето на потребителя.

Въпреки че тези проекти към момента са идни, Apple към момента се стреми да понижи доста размера на рамката на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Но даже и това докара до индустриални проблеми, изключително за LG. Доклад от предходната седмица допуска, че iPhone 15 Pro може да се изправи пред сериозен дефицит на доставки заради индустриални проблеми с новата технология на екрана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР