Въпреки че призна, че е гледал само първата минута от

...
Въпреки че призна, че е гледал само първата минута от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Падаха самолети и хеликоптери вследствие на работата на Румен Радев

Въпреки че призна, че е гледал единствено първата минута от изявлението на президента Румен Радев за предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви, министър председателят Бойко Борисов отвърна на рецензиите му с редица обвинявания. След отбелязването на 30-ата годишнина от учредяването на Съюз на демократичните сили министър-председателят се спря пред публицисти и в границите на 10 минути говореше съвсем напълно за изявлението на президента.

Борисов съобщи, че не е харесвал Радев, до момента в който е ръководел Военновъздушните сили (ВВС). Така той обвърза рецензиите на президента за договорката със Съединени американски щати за придобиването на 8 нови изтребителя Ф-16, за които България заплати вкупом над 2 милиарда лв.. По-рано денем Радев, който на няколко пъти при воденето на договарянията за бойните машини беше изразил мнение, че шведските " Грипен " оферират по-добро съответствие сред цена и качество, разгласи, че не би подкрепил договорка и за " Грипен ", в случай че тя е подписана като тази за Ф-16.

" Цял свят ни хвали за покупката на Ф-16, а той продължава да дълбае за какво не са " Грипен ". Не го харесвах като началник на Военновъздушни сили. Как падаха самолети и хеликоптери разследване на неговата работа. Тогава пристигна Аню Ангелов (бел.ред. министър на защитата в първия кабинет на Борисов) да ме моли да не го глобяваме и не го направихме ", сподели министър председателят.

Бърза информация на " Дневник " демонстрира, че до момента в който Радев е бил пълководец на Военновъздушни сили (2014-2016 г.) няма произшествия с паднали самолети или хеликоптери на Военновъздушни сили. Такива има в интервала, в който Радев е зам.-командир на Военновъздушни сили.

Въпреки че призна, че не го е харесвал като шеф на Военновъздушните сили, Борисов сподели за Радев, че му е бил другар преди време и дружно са водили учения. " Не беше подобен човек, само че очевидно властта не е за всеки. Явно дворците, палатите и скъпите облекла трансформират хората ", сподели още министър председателят.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР