Въпреки че привлекателността на прозрачните екрани в научно-фантастичните филми и

...
Въпреки че привлекателността на прозрачните екрани в научно-фантастичните филми и
Коментари Харесай

Научно-фантастичното бъдеще идва с първия прозрачен лаптоп на Lenovo

Въпреки че привлекателността на транспарантните екрани в научно-фантастичните филми и телевизионни излъчвания е неоспорима, доста по-трудно е човек да си показа практическите приложения в действителния живот. Колко постоянно човек желае да гледа празното бюро зад преносимия компютър си? Ще бъде ли потребно да види сътрудника си, седнал против него, или ще ви разсее?

Тази седмица Lenovo показа идея за първия в света преносим компютър с транспарантен екран и с транспарантна клавиатура по време на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона.

Новаторската идея се назовава „ Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept`. Моделът от серията ThinkBook е с безрамков 17,3-инчов Micro-LED екран, който предлага до 55% бистрота, когато пикселите му са черни и изключени.

 Научно-фантастичното бъдеще идва с първия транспарантен преносим компютър на Lenovo

Една от огромните хрумвания на Lenovo е, че тази бистрота може да бъде потребна за цифровите художници. Тя ще им оказва помощ да виждат света зад екрана на преносимия компютър, до момента в който скицират в долната половина, където е клавиатурата.

Маката Lenovo от дълго време е позната с концепцията за гъвкави екрани на смарт телефони и преносими компютри, които се уголемяват и смаляват за секунди. Сега с транспарантният преносим компютър Lenovo прави всичко по силите си, с цел да се хареса на необятен кръг компютърни консуматори. Особено на създатели, които по този начин или другояче пишат и осъществят планове на екраните си и по някакъв метод са увлечени по безхартиеното прекарване.

Замисълът на прозрачността

Показател за таргетирането на устройството е преносимата клавиатура, която служи и като дъска за изобразяване - нейните бутони изчезват и тя става съвсем като чертожна дъска. Прозрачната клавиатура отстранява тактилното чувство от натискането на бутоните. То е сменено от гладка повърхнина и чувството за " почукване " върху стъкло.

 преносим компютър с транспарантен екран на Lenovo

 Lenovo, транспарантен преносим компютър

Недостатъкът е, чекогато човек не скицира, би трябвало да натиска (без да има какво) по изцяло плоската повърхнина. Няма да се изненадате да научите, че някои от хората, които са я тествали са позволили безконечен брой правописни неточности, написа софтуерното издание The Verge.

Концепцията за транспарантния ThinkBook идва с химикалка. Micro-LED технологията поддържа висока плътност на цветовете и контрастност с бляскавост на екрана от 1000 нита, която значи изцяло непрозрачна бяла повърхнина.

Това разрешава оптимална видимост както на закрито, по този начин и навън, тъй че човек да може да употребява преносимия компютър когато и да е, на всички места без да натоварва очите си. Именно прозрачността на екрана прави модела видимо съвършен за разнообразна среда, поради високия му контрастност, който може да се бори с отблясъците на мощното осветяване.

Изкуственият разсъдък и моделът

Концепцията има умна интеграция на виртуалното и действителното. Чрез силата на Artificial Intelligence Generated Content (AIGC), транспарантният екран отваря нови пътища за съдействие и успеваемост на работата, като дава опция за взаимоотношение с физически обекти и наслагване на цифрова информация за основаване наличие.

Lenovo е сложила дребна камера на задната страна на шасито на преносимия компютър, с цел да прави различаване на обекти на устройства, сложени зад него.

Резултатите от това могат да бъдат показани на екрана, до момента в който към момента е в цялостен аспект. Ако има слънчогледи зад преносимия компютър, той ще ги разпознава като такива и мигновено ще може да ги възпроизведе като графика на екрана.

 Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept

Предизвикателствата пред концепцията за транспарантен преносим компютър

Технологичното издание The Verge напомня, че Lenovo е последната от не къс лист от компании, които опитват с транспарантни екрани.

Samsung сподели идея за транспарантен преносим компютър преди повече от десетилетие на CES 2010. Самите Lenovo демонстрираха идея за транспарантен смарт телефон през 2015 година посредством своето към този момент несъществуващо дъщерно сдружение Zuk Mobile.

С течение на времето видяхме някои ранни опити за комерсиализиране на технологията. Прозрачните екрани се появиха като витрини на магазини и прозорци на вагони в Китай и Япония. Междувременно от LG оповестиха, че възнамерява да пусне своя OLED Signature T транспарантен тв приемник също тази година.

Има някои характерни провокации при построяването на транспарантен екран в преносим компютър.

Най-забележителното е разграничителната дарба, която е по-важна за преносим компютър, предопределен да демонстрира текст, в сравнение с за тв приемник, който възпроизвежда картина.

Според The Verge това е повода в Lenovo да са избрало MicroLED панел вместо OLED. Въпреки че 17,3-инчовият екран в тази идея е единствено 720p, изборът на OLED би лимитирал компанията до разграничителна дарба до 480p, споделя АГ Женг, изпълнителен шеф на Lenovo за продуктите и решенията за дребни и междинни предприятия.

Друг знак, че има доста работа до излизането на пазара – на сегашния първообраз на Lenovo не е допустимо човек ръчно да настрои целия екран на преносимия компютър да бъде непрогледен, без значение дали демонстрира бяло наличие, черно наличие или някакви цветове сред тях.

Кога транспарантният преносим компютър би излязъл на пазара?

Изпълнителният шеф на Lenovo за портфолиото и продуктите на ThinkPad, Том Бътлър, признава пред The Verge, че има „ доста огромна убеденост “, че технологиите на прототипа ще го трансфорат в същински преносим компютър през идващите пет години.

Бътлър се надява, че шерването на концепцията дава началото на обществен спор за това защо може да бъде потребен транспарантният преносим компютър.

Скицирането на нещо, сложено зад екрана на преносимия компютър, е забавно, само че наподобява като нишов случай даже измежду цифровите художници, които постоянно могат просто да създадат фотография и елементарно да я прерисуват.

Така че до момента в който Lenovo не откри своето убийствено приложение за приложимост, към този момент оставаме с усещането за атрактивен преносим компютър, който е кадърен на някои занимателни новости, само че нищо без което светът да не се оправи.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР