Въпреки че през последните няколко години все повече се обръща

...
Въпреки че през последните няколко години все повече се обръща
Коментари Харесай

Защо раждането у дома може да е опасно

Въпреки че през последните няколко години от ден на ден се обръща внимание на метода, по който дамата ражда, тъй че това да е оптимално безвредно, да се предскаже точна дата, както и дълготрайност на бременността с безспорна акуратност няма по какъв начин да се случи.

Поради тази причина, а в по-редки случаи и по избор на майката, раждането може да стартира и приключи в извънболнични условия, в евентуално рискова за майката и бебето конюнктура. Но досега изследванията, които демонстрират тази страна на сходно раждане са прекомерно малко.

Какво демонстрират резултатите

Израелски учени са се наели с тази нерадостна задача и резултатите от проучването им демонстрират, че перинаталната смъртност е три пъти по-висока, в случай че раждането протича в извънболнични условия. Изследователите са изучили събитията и данните от 243 682 раждания, извършени сред 1991 и 2014 година

Учените под управлението на Джил Гутвиртц от Университет „ Бен Гурион “ са разглеждали единствено случи на раждания на едно дете за да изключат вероятното въздействие на количеството деца от едно раждане върху разбора на резултатите.

Изследователите са пресметнали, че от всички родилки 1,5% са родили отвън болница: една четвърт от тях не е получавала нужните грижи по време на бременността (в съпоставяне с 8,7% от дамите, които са родили в болница). Извън вероятните променливи, в това число здравето на майката, възрастта й, пушене и така нататък, на 1000 раждания отвън болница се случвали приблизително по 15 смъртности, а при на 1000 в болница – приблизително 5.

Какви са изводите на експертите

Така че изводът на създателите е явен: непланираното раждане отвън болнични условия е самостоятелен фактор, който покачва перинаталната смъртност. Изследователите упорстват за това, че процесът на раждането на детето би трябвало да бъде в специфични условия и под наблюдението на експерт – за да се предотвратят рисковите за живота последици както за детето, по този начин и за майката.

Перинаталната смъртност демонстрира броя на мъртвородените деца и тези от живородените, умрели през първите 6 дни включително от раждането им, на 1000 родени (живородени и мъртвородени).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР