Въпреки че през годините имаше идеи за възстановяване на трамвайното

...
Въпреки че през годините имаше идеи за възстановяване на трамвайното
Коментари Харесай

Трамвайните релси стават паркинг в „Надежда“

Въпреки че през годините имаше хрумвания за възобновяване на трамвайното трасе по ул. „Христо Силянов“ и ул.“Царевец“ в ж.к. „Надежда“, в последна сметка Столичната община разгласи търг за премахването на релсите. На мястото на остарялата трамвайна линията ще се обособи паркинг.

За трансформирането му в паркинг и създаване на съответното улично осветяване бяха планувани цели 2.5 млн. лв.. Колосалната за начинанието сума предстоящо провокира голям интерес и в състезанието се включиха цели 34 компании.

Важно е да се означи, че самата процедура бе разграничена на 4 обособени позиции – за ремонт и превоз на релсите (1 950 000 лева.), за създаване на улично осветяване (312 000 лева.), за практикуване на строителен контрол (36 240 лева.) и за инвеститорски надзор (36 240 лева.). За най-съществената част – премахването на релсите, имаше общо 8 претенденти, само че половината изобщо не бяха позволени до крайното класиране. Така общата сума за осъществяването на плана възлиза на 1 646 325 лева, което е с 850 хиляди по-малко от прогнозния бюджет. Според плановете след осъществяването на ремонта ще бъдат обезпечени 157 паркоместа, от които 7 броя, или 4.4% ще са за инвалиди.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР