Въпреки че преди няколко месеца парламентът отмени забраната фирми да

...
Въпреки че преди няколко месеца парламентът отмени забраната фирми да
Коментари Харесай

Партиите масово не приемат дарения от бизнеса

Въпреки че преди няколко месеца Народното събрание анулира възбраната компании да спонсорират партиите, а и няма таван на средствата от тях, партиите, обединенията и инициативните комитети, които се надпреварват в локалния избор, не горят от предпочитание да взимат от бизнеса и не са заявили спонсори, отбелязва в. „ Сега “. Но не е по този начин при физическите лица - партийци, симпатизанти или свързани с политическата групировка лица, с ненаситност дават за акцията на своите хора. Това излиза наяве от междините доклади за финансирането на акцията по изборите пред Сметната палата, като информацията за размера на паричните и непаричните дарения от физически лица, компании и фондации, непрекъснато се обновява. Към момента паричните дарения възлизат на към 480 000 лева

Засега водач по дарения от физически лица е претендентът за кмет на София Мая Манолова, следвана от гражданския претендент за столичен градоначалник Борис Бонев. Даренията за тях стартират от 5 лева и стигат до 950 лева Сред спомоществователите на Манолова е и брачният партньор ѝ - Ангел Найденов, който е дал сумата от 100 лева Найденов, който бе боен министър, както и дълго време представител на Българска социалистическа партия, остана член на партията, само че последователно се дистанцира от актуалното управление и не взе участие интензивно в партийните каузи. За Манолова средства е дарил и ген. Димитър Шивиков, някогашен пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Сред донорите на обединението " Българска социалистическа партия за България " пък се открояват хора, занимаващи се с пиара и връзките с медиите, които са отделили от заплатите си до 1000 лева На национално равнище " Българска социалистическа партия за България " има към 60 донори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР