Въпреки че повечето жени се сърдят на мъжете, че заспиват

...
Въпреки че повечето жени се сърдят на мъжете, че заспиват
Коментари Харесай

Защо мъжете заспиват след секс?

Въпреки че множеството дами се сърдят на мъжете, че заспиват след секс, до момента в който те желаят обятия и още малко деликатност, това държание си е в природата на мъжа и има научно пояснение за него. На първо място е значимо да се подчертае, че заспиването на мъжа незабавно след секс никога не е симптом, че нещо във връзката куца, написа lifestyle.bg. И няма потребност от мусене и драматизиране.

Основната причина зa съвсем моменталното преместване в страната на сънищата е, че биохимията в организма на мъжа се трансформира съществено незабавно след оргазъм. В главната на тази смяна е отделянето на хормона пролактин, който основава чувство за огромна отмалялост.

Няма по какъв начин да пропуснем и общовалидното мнение, че мъжете изразходват повече сила по време на секс. Ако те сa по-активните по време на половия акт, гликогенът в мускулите също се изчерпва, което води до моментална отмалялост. И защото мъжете имат повече мускулна маса от дамите, умората е по-осезаема и те просто ѝ се отдават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР