„Живите мъртви: Дарил Диксън“ се прицелва с въоръжен с арбалет американец в Париж

...
Въпреки че последният епизод беше излъчен преди 10 месеца, Живите
Коментари Харесай

Въпреки че последният епизод беше излъчен преди 10 месеца, „Живите мъртви“ беше твърде ценна стока за AMC, за да остави франчайзът наистина да умре. Вместо това мрежата се раздели на различни части под този банер, като „Мъртъв град“ сега е последван от „Дарил Диксън“, леко недохранена витрина за един от най-добрите герои, която може да бъде озаглавена „Американец с арбалет в Париж“.

След като „Мъртъв град“ опита новия подход за изследване на пост-апокалиптичния живот на зомбита в Манхатън (забележка: Внимавайте какво пада от тези небостъргачи), „Дарил Диксън“ донякъде невероятно хвърля едноименния си герой (Норман Ридус) във Франция, постепенно обяснявайки как и защо е изплувал на брега там.

Дарил не може да танцува, но има начин да се измъкне от опасни ситуации и почти веднага ядосва някои много лоши хора, които след като се сблъскат, са силно склонни да отмъстят. Впоследствие Дарил се натъква на монахиня Изабел (Клеменс Поези), натоварена да защитава едно младо момче, нейния племенник Лоран (Луис Пуеч Скилюци), за когото членовете на манастира вярват, че е месианска фигура.

По този начин Дарил неохотно се съгласява на мисия през страната – с обещанието за убежище в края на дъгата – която го отвежда в Париж, излага го на всякакви сенчести герои и принуждава по-голямата част от актьорския състав да говори английски, защото отговорът на Дарил на „Parlez-vous Francais?“ е стоманено присвити очи.

Трябва да се отбележи, че „Daryl Dixon“ първоначално беше замислен като още един отбор с обичани герои, от порядъка на „Dead City“, включващ Дарил и Карол (Мелиса Макбрайд), преди Макбрайд да се оттегли като пълноправна съ-звезда с AMC обяснявайки, че европейската стрелба е станала „логистично несъстоятелна“.

Въпреки че все още има надежда за това във втори сезон, тъй като шоуто вече е подновено преди стартирането му (и котката е доста извадена от чантата, че участието на Макбрайд във франчайза не е приключило), общото й отсъствие оставя очевидна дупка в тази серия от шест епизода, която поддържащите играчи просто не запълват.

Духовният компонент и проблясъкът на това как се развиват събитията в различна страна и континент добавят потенциални слоеве към вселената на „Живите мъртви“. Пускането на Дарил като единствената връзка с оригиналния сериал обаче е неудобно и докато смесицата от смелост, твърдост и присъща доброта на героя с право го направиха един от ключовите водещи на шоуто, представянето на това шоу така както е конструирано се чувства като неуместно количество тежест, която да поставите върху раменете на Рийдъс.

За някои още една доза Daryl със сигурност ще бъде достатъчна и има силни моменти по пътя; все пак, „Живите мъртви“ се отличава в ранните си дни, като изяснява, че заглавието се отнася повече за оцелелите и дължините и дълбочините, които биха отишли ​​в едно беззаконно общество, отколкото за немъртвите създания, които ги заплашват.

Погледнато по този начин, „Дарил Диксън“ разширява географските контури на картата, но не добавя много към нейния основен план.

Премиерата на „Живите мъртви: Дарил Диксън“ е на 10 септември от 21:00 часа. ET на AMC, неговите сродни мрежи и AMC+.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР