Въпреки че получиха лиценз за участие в Първа лига, футболните

...
Въпреки че получиха лиценз за участие в Първа лига, футболните
Коментари Харесай

"Левски" и "Черно море" под финансов мониторинг заради лиценза

Въпреки че получиха лиценз за присъединяване в Първа лига, футболните " Левски " и " Черно море " ще бъдат подложени на финансов мониторинг всеки месец. Това съобщи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Решението е било взето на заседание на Изпълнителния комитет на централата през днешния ден (11 юни).



В началото на юни от БФС оповестиха, че всички клубове, които ще вземат участие в Първа лига, покриват критериите, като на " сините " и на клуба от Варна им беше публикуван лиценз и за присъединяване в европейските клубни шампионати.

" Днес беше изнесена информацията и за лицензирането. Всички тимове са взели лиценз. За Първа лига " Левски " и " Черно море " са под изискване. Ще бъдат на мониторинг всеки месец. Финансов ", сподели Михайлов.

Снимка: Lap.bg

" Сините " бяха под угрозата да не покрият критериите, защото са в тежка финансова рецесия от началото на 2020 година, когато финансовата си поддръжка за " Левски " отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава тимът се устоя най-вече с дарения от почитатели. В последните седмици се появи и искащ да купи мажоритарния пакет акции на клуба от Наско Сираков - английският предприемач Джоузеф Диксън. Той съобщи, че има желание да влага към 250 млн. евро.

Снимка: Lap.bg

" Левски " и " Черно море " бяха под сходен мониториг и през сезон 2020/2021. И в този момент те ще би трябвало да понижат харчовете си и да се придържат към оповестените проекти за погасяване на отговорностите, стига това да не нарушава финансовия феърплей, избран от УЕФА.

Михайлов посочи, че един от новаците в Първа лига - " Локомотив " София, е декларирал за игрища на домакинските си мачове националния стадион " Васил Левски " и оборудването в село Бистрица, което се употребява и от локалния " Витоша ". Причината е неналичието на осветяване на стадиона на " железничарите " в кв. " Военна рампа ".

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР