Марин Льо Пен: Френският крайнодесен лидер може да бъде съден за предполагаема злоупотреба със средства на ЕС

...
Въпреки че политиците в ЕС получават средства за покриване на
Коментари Харесай

Въпреки че политиците в ЕС получават средства за покриване на различни разходи, включително тези за техните асистенти, тези средства не са предназначени за партийни разходи .

Миналата година парижката прокуратура обяви, че проучва доклад, получен от агенцията на ЕС за борба с измамите OLAF на 11 март.

В доклада се твърди, че г-жа Льо Пен е имала е присвоила 140 000 евро (122 000) държавни пари с членове на нейната партия Национално обединение, отклонявайки общо 617 000 евро (536 000 британски лири), съобщи разследващият уебсайт Mediapart.

Партията на г-жа Льо Пен, сега наречена Национално обединение, последователно отрича всякакви нарушения.

"Ние оспорваме тази позиция, която изглежда е погрешно разбиране на работата на опозиционните депутати и техните помощници, която е преди всичко политическа", каза партията пред агенция Ройтерс в изявление.

Марин льо Пен е сменена като ръководител на френската партия Национално обединение

Според прокуратурата г-жа Льо Pen потенциално е изправена пред 10 години затвор, глоба от 1 милион евро (868 милиона британски лири) и 10-годишна забрана за заемане на публична длъжност поради статута й на избран служител.

Прочетете повече на Sky Новини:
Присъствието на Зеленски може да бъде ключово за Украйна на преговорите във Вашингтон
Хардийп Сингх Ниджар: Нови твърдения свързват Индия с убийството на лидера на сикхите в Канада

Национално събрание, известно още като Националното събрание Партията е създадена през 1972 г. с цел консолидиране на френското националистическо движение и поддържа националистически, нативистки и антиглобалистки идеологии. Бащата на Марин льо Пен Жан-Мари льо Пен основа партията и беше неин лидер, докато не се оттегли през 2011 г.

Г-жа Льо Пен и нейните колеги не са обвинени в пряка печалба, а в искане на средства от ЕС за персонала и разходи за събитието.

Нейният адвокат Родолф Боселут каза по това време, че клиентката му отрича обвиненията.

Само миналата година г-жа Льо Пен, френски адвокат и политик, предизвика Еманюел Макрон на втория тур на президентските избори във Франция през 2022 г.

Тя беше победена на балотажа с 41,45% от гласовете в сравнение с 58,55% на Макрон.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР