Въпреки че пълното слънчево затъмнение на 8 април се очаква

...
Въпреки че пълното слънчево затъмнение на 8 април се очаква
Коментари Харесай

Кога беше последното пълно слънчево затъмнение в САЩ? Преглед на 2017 г. в карти и снимки

Въпреки че цялостното слънчево затъмнение на 8 април се чака да заслепи наблюдаващите на небето в Съединени американски щати, не е минало толкоз доста време, откогато нацията за финален път е била запленена от друго цялостно слънчево затъмнение. Преследвачите на затъмнения от цялата страна се любуваха на шоуто през 2017 година, когато мракът падна за няколко минути в градовете по пътя на тоталността в цялата страна.

Затъмнението от 2017 година беше първото очевидно в небето на Съединени американски щати от близо четири десетилетия. Неговият цялостен път се простира от Салем, Орегон, до Чарлстън, Южна Каролина, което го прави първото затъмнение от 99 години, очевидно в цялата страна.

Кога беше последното цялостно слънчево затъмнение в Съединените щати?

Последното слънчево затъмнение, очевидно в Съединени американски щати, се случи в понеделник, 21 август 2017 година Пътят на цялостното му затъмнение стартира от Западния бряг. Лунната сянка - сянката, хвърлена от Луната върху повърхността на Земята, до момента в който беше осветена от слънцето - навлезе в Съединени американски щати покрай Лин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР