Въпреки че още на 16 август 2019 Мая Манолова бе

...
Въпреки че още на 16 август 2019 Мая Манолова бе
Коментари Харесай

Мая Манолова крие небостъргач в центъра

Въпреки че още на 16 август 2019 Мая Манолова бе сезирана от цивилен сдружения за градежа на най-високата постройка в София, тя по този начин и не реагира на гражданските терзания.

Не го направи тогава в качеството си на омбудсман, не го направи и по-късно – в акцията си за кмет на София.

113-метровата постройка се намира в историческия център на града, само че за нея всички мълчат, макар, че е идентична с доста други градежи, против които бе основано сякаш „ публично неодобрение “. Сградата се строи с помощта на поправките в Закон за устройство на територията.

Още през август 2019 Никола Вапцаров и Войслав Тодоров се заканиха, че ще разнищят случая с небостъргача "Ай Тауър ": "Обещавам, че ще сигнализирам "Обединена София " и "Спаси София ", и омбудсмана Мая Манолова за този проблем, и ще го разгледаме с останалите членове на комитета. “

Както можете да се сетите – никой нищо не е разнищил, а Мая Манолова построи акцията си върху високопарни обещания, че ще бъде на страната на хората, ще пази ползите им и така нататък

Въпреки недоволството на жителите, Манолова подреди на екипа си да не загатват тематиката и по този начин истината лъсна - претендентът за кмет Мая Манолова не съставлява интереса на жителите, а очевидно някои други олигархични ползи.

Дали има скрити ползи за тази постройка да не се приказва? И в случай че да – за какво Мая Манолова се преценява с тях, а не с жителите?

Дали новият кмет на София, който и да било той, ще бъде гласът на гласоподавателите си, заставайки зад тях и ревизирайки спорните градежи, които биха оставили в сянка историческия център на българската столица?
Времето ще покаже.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР