Въпреки че около 80 процента на случаите на COVID-19 са

...
Въпреки че около 80 процента на случаите на COVID-19 са
Коментари Харесай

Поучителната история на млада жена, преборила COVID -19

Въпреки че към 80 % на случаите на COVID-19 са леки, даже тази зараза може да бъде проблем.
Преди даже да разберете, че имате ковид, има възможност да болестите с вируса трима души. Ако са на възраст над 70 години, има към 8 % възможност да умрат.
Жителката на американския град Сиатъл Селест Морисън неотдавна се възвърне от COVID-19.
Нейната история е това, което прави коронавирусът още по-смъртоносен: Преди хората да развият съществени признаци, те могат да разпространят заболяването.
" Дори хората да се усещат сносно, те са мощно заразни - и това е същинската заплаха ", споделя доктор Робърт Мърфи, експерт по инфекциозни заболявания в Северозападния университет и световен здравен специалист.
Морисън, 37-годишна, стартира да се усеща зле вечерта на понеделник, 2 март.
Първо почнала кашлицата и изключителната отмалялост. След това температурата ѝ се повишила до 38,2 ° C. Нищо прекомерно притеснително, по тази причина тя взема решение да работи от у дома единствено за няколко дни.
 „ След като прочетох доста неща за вируса, ѝ споделих, че би трябвало да отиде на доктор единствено в случай че е в действителност съществено “, споделя Гарет, брачният партньор на Морисън, пред Healthline.
Морисън не се изолира, тя продължава да се среща с хора, да пазари, да прави ежедневните си задания.
По-късно същата седмица устните, пръстите на краката и тези на ръцете на Морисън се оцветили в синьо. Гарет незабавно закарал брачната половинка си към локалното незабавно поделение.
Рентгеновата фотография посочила наличнието на пневмония. Лекуващият лекар назначил тест за COVID-19, резултатите от който ще бъдат налични до 48 часа.
В идващите дни температурата на Морисън скачи до 39,5 ° C.
Чувствала се зле с непрекъсната температура и отмалялост. Симптомите ѝ се влошили. Резултатите от теста за ковид били позитивни, Морисън имала COVID-19.
Жената се изолирала в спалнята си у дома и спала през множеството време. Вирусът я напуснал и тя оздравяла изцяло след повече от 20 дни изолираност.
Гарет знаел, че жена му ще е наред: " Тя е млада и здрава. Знаех, че ще се оправи. Тя се тревожеше за останалата част от Америка. За хората, които може да е заразила. Нека пазим възрастните хора, дано бъдем виновни пред нацията ", приключва брачният партньор.
източник: www.healthline.com
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР