Въпреки че официално регистрацията за парламентарните избори приключва в сряда

...
Въпреки че официално регистрацията за парламентарните избори приключва в сряда
Коментари Харесай

Експерти за казуса с ДПС: Регистрацията може да стане до 35 дни преди вота

Въпреки че публично регистрацията за парламентарните избори завършва в сряда (11 септември), то при предстоящо решение на съда, е допустимо тя да бъде направена до 35 дни преди вота на 27 октомври. Това обясниха в студиото на „ Тази заран “ Ива Лазарова, ръководител на Обществения съвет на ЦИК и
Александър Андреев, някогашен ръководител на ЦИК.

ЦИК отхвърли да записва Движение за права и свободи в обединения

Именно подобен се чака да бъде въпросът с Движение за права и свободи. Избирателната комисия към този момент отхвърли регистрацията на две обединения, в които двете крила на партията – на съпредседателите Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, се пробваха да се записват. Последва опит на Чакъров да записва Движение за права и свободи независимо, само че Пеевски отвърна с отдръпване на заявката. Очаква се решение по казуса за регистрацията на партията да пристигна от Върховния административен съд.

Според Ива Лазарова въпросът е кой ще помогне на ЦИК да се ориентира кой от двамата представляващи е подобен, кой има повече права – този, който записва или желае да откаже регистрацията. Според нея би трябвало да има правосъдно решение, което удостоверява взетите решения от Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи, което смъкна Делян Пеевски като съпредседател.  

 Оранжев код за обилни превалявания и гръмотевици е в действие през днешния ден България 1 мин. Оранжев код за обилни превалявания и гръмотевици е в действие през днешния ден  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Проф. Георги Рачев: В неделя и понеделник температурите ще слязат под 10 градуса Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: В неделя и понеделник температурите ще слязат под 10 градуса  Почина Джеймс Ърл Джоунс - гласът на Дарт Вейдър от „ Междузвездни войни “ (СНИМКИ) Светът 3 мин. Почина Джеймс Ърл Джоунс - гласът на Дарт Вейдър от „ Междузвездни войни “ (СНИМКИ)  Христанов: Паркингите по границите са завладени от шепа мафиотчета, прилежащите страни желаят да ни заобикалят Тази сутрин 5 мин. Христанов: Паркингите по границите са завладени от шепа мафиотчета, прилежащите страни желаят да ни заобикалят  В Движение за права и свободи създали Пеевски ръководител и го изключили, без да знаят членува ли в партията Тази сутрин 2 мин. В Движение за права и свободи създали Пеевски ръководител и го изключили, без да знаят членува ли в партията  Оранжев код за обилни превалявания и гръмотевици е в действие през днешния ден България 1 мин. Оранжев код за обилни превалявания и гръмотевици е в действие през днешния ден  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Проф. Георги Рачев: В неделя и понеделник температурите ще слязат под 10 градуса Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: В неделя и понеделник температурите ще слязат под 10 градуса  Почина Джеймс Ърл Джоунс - гласът на Дарт Вейдър от „ Междузвездни войни “ (СНИМКИ) Светът 3 мин. Почина Джеймс Ърл Джоунс - гласът на Дарт Вейдър от „ Междузвездни войни “ (СНИМКИ)  Христанов: Паркингите по границите са завладени от шепа мафиотчета, прилежащите страни желаят да ни заобикалят Тази сутрин 5 мин. Христанов: Паркингите по границите са завладени от шепа мафиотчета, прилежащите страни желаят да ни заобикалят  В Движение за права и свободи създали Пеевски ръководител и го изключили, без да знаят членува ли в партията Тази сутрин 2 мин. В Движение за права и свободи създали Пеевски ръководител и го изключили, без да знаят членува ли в партията

На въпрос за сходния проблем за частичните локални избори на 20 октомври, за които Чакъров съобщи за присъединяване Движение за права и свободи, а Пеевски се опита да го отдръпна, а ЦИК отсъди против дейностите на последния поради неналичието на решение на партията, специалистите обясниха, че разликата е във типа избори. За локалните Движение за права и свободи към този момент е записана от октомври 2023 година и в този момент се подава единствено заявление за присъединяване в частичния избор, до момента в който за парламентарните се прави нова регистрация.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР