Въпреки че обяви оттеглянето си от колоезденето, 106-годишният Робер Маршанд

...
Въпреки че обяви оттеглянето си от колоезденето, 106-годишният Робер Маршанд
Коментари Харесай

106-годишен французин отново ще се занимава с колоездене

Въпреки че разгласи отдръпването си от колоезденето, 106-годишният Робер Маршанд още веднъж възобнови спортните си занимания – този път на писта на закрито в Париж, оповестява Ройтерс.

Французинът, който ще отпразнува 107-я си рожден ден идващия месец, влезе в Книгата на върховете на Гинес със международен връх в едночасовото колоездене на писта във възрастовата граница над 105 години пре януари предходната година. Той преодоля 22.55 километра за 60 минути на националния колодрум във френската столица.

Световната федерация по колоездене даже сътвори специфична категория, с цел да може да впише върха на Маршанд.

Столетникът краткотрайно приключи спортните си занимания по лекарска рекомендация. Според медиците той към този момент няма същата непоклатимост и сърцето му не е толкоз мощно. По лекарска рекомендация той не може да кара колело навън и до момента в който е на закритата писта би трябвало да бъде следен непрекъснато.

Роденият през ноември 1911 година в Северна Франция Маршанд се качва на колелото за пръв път, когато е на 14-годишна възраст. Професионално с колоездене стартира да се занимава на 67 години. В миг, в който Европа се приготвя да означи 100-годишнината от Първата международна война, Маршанд може да си спомни моментът, в който немските войски нахлуват във Франция и по какъв начин камбаните са били радостно във всяко френско село и град при подписването на примирието на 11 ноември 1918 година.

Въпреки преклонната си възраст французинът не е изгубил и възприятието си за комизъм – евентуално една от аргументите за неговото дългоденствие. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР