Въпреки че общият брой ваканционни дни ще остане същият, правителството

...
Въпреки че общият брой ваканционни дни ще остане същият, правителството
Коментари Харесай

Правителството на Уелс предлага четириседмична лятна ваканция в консултациите за училищни ваканции

Въпреки че общият брой ваканционни дни ще остане същият, държавното управление се надява продължителността на образователните периоди да бъде по-балансирана през годината.

Една седмица ще бъде взета от лятната почивка и ще бъде добавена към есенния полусрочен период.

Промените, в случай че бъдат утвърдени, ще бъдат въведени от септември 2025 година

Допълнителни промени в учебният календар в, който може да бъде въведен по-късно, включва отделянето на още една седмица от лятната почивка и прибавянето й към полусрочната почивка Whitsun.

Двуседмичната пролетна почивка също ще бъде закрепена и отделена от Великден.

Училищата към момента ще бъдат затворени на Великденски понеделник и Разпети петък, в случай че паднат отвън ваканцията.

Прегледът на образователната година е част от съглашение за съдействие сред Лейбъристите държавно управление и Plaid Cymru.

Въпреки че не са в публична коалиция, двете партии работят дружно по редица политики след изборите за Senedd през 2021 година, в това число увеличение на броя на членовете в Народното събрание.

< p> Прочетете повече от Sky News: Четирима млади мъже, изчезнали в Уелс

Министърът на образованието на държавното управление на Уелс Джеръми Майлс сподели, че лятната почивка „ може да бъде същинско напрежение “.

" Семействата се борят да намерят грижи за деца през шестте седмици, а други се борят с спомагателните разноски, които носят дългите лета “, сподели той.

„ Искаме да сме сигурни, че образованието работи най-добре за възпитаници, учители и фамилии. Търсим мненията на хората по отношение на тези промени и какво биха означавали те за тях. "

Някои региони в Обединеното кралство към този момент вкараха промени в образователната година, в това число остров Уайт, Лийдс, Шефийлд, Нотингамшър и Стърлинг.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР