Въпреки че няма сигурен начин за предотвратяване на рака, някои

...
Въпреки че няма сигурен начин за предотвратяване на рака, някои
Коментари Харесай

Популярна евтина подправка повишава защитата на организма срещу рак

Въпреки че няма сигурен метод за попречване на рака, някои решения в метода на живот могат да усилят защитните сили на организма против развиването на тумори. Една от тях е включването на евтина известна фалшификация в диетата, оповестяват специалисти от Cancer Research UK (Великобритания).

„ Някои храни, както демонстрират проучванията, са изключително потребни за предварителна защита на рака. Хрянът, лют зарзават, който е в основата на доста известни подправки, безспорно е измежду тях. Отличава се с съществуването на растителни съединения, които покачват отбраната на организма против злокачествени клетъчни промени “, споделят експертите.

Онколозите се базират на данните, че веществата на пикантния артикул - глюкозинолати и изотиоцианати - имат свойството да подтикват процеса на апоптоза (смърт) на раковите кафези, като потискат растежа им. Хрянът също по този начин съдържа синигрин, който работи като антиоксидант в тялото, предотвратявайки увреждането на клетките, породено от свободните радикали, което в доста случаи е повода за инфектиране на тумора.

„ Изследванията в епруветка демонстрират, че съединенията на хряна могат да предотвратят растежа на злокачествени кафези в дебелото черво, белите дробове и стомаха. Ензимът пероксидаза, който се съдържа в него, работи като мощно противораково съединяване върху раковите кафези на панкреаса “, настояват представители на Cancer Research UK.

Като цяло, споделят те, комбинацията от здравословно хранене и физическа интензивност е обвързвана с по-нисък общ риск от рак, както и с по-нисък риск от рак на гърдата, простатата, дебелото черво и ректума. Принципите на такова хранене включват:
висока консумация на растителни храни и пълнозърнести храни,ниска консумация на сладки питиета,умерено количество алено месо,контрол на размера на алкохолните питиета,нисък банкет на сол,минимална консумация на консерви, индустриално модифицирани артикули, изключително месо и брашно.
Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР