Въпреки че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ,

...
Въпреки че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Денков: Ако се стигне до втори мандат, предстоят тежки разговори на Продължаваме промяната с БСП

Въпреки че няма да поддържат кабинет с мандата на ГЕРБ, от „ Продължаваме Промяната ” може да дадат гласа си за някои неотложни законопроекти - най-много този за бюджета. Това стана ясно от изказване на депутата и някогашен министър на образованието професор Николай Денков, съобщи.

Според него, в случай че се стигне до втори мандат, предстоят тежки диалози на „ Продължаваме Промяната ” с Българска социалистическа партия .

Причината е решението на социалистите да поддържат Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

" Има кабинет, който е образуван с някакво болшинство. Това няма по какъв начин да стане с наше присъединяване. След което по тематиките, които те оферират и ние сме съгласни с тях, ние ще ги поддържаме. Нямаме изрично решение,

обсъждали сме благоприятни условия дружно с предходните съдружни сътрудници да се опитаме да създадем държавно управление на малцинството ,

само че в този момент с това решение на Българска социалистическа партия, това ще бъде по-трудно, несъмнено ", сподели някогашният учебен министър. 

След като избраха ръководител на Народното събрание, през идната седмица депутатите се захващат с значими задания ,

които касаят бюджета на страната за 2023 година На изключително съвещание във вторник ще бъде изслушан финансовият министър Росица Велкова.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР