Въпреки, че ни очакват още превалявания, от днес до края

...
Въпреки, че ни очакват още превалявания, от днес до края
Коментари Харесай

Току-Що Надеждите Рухнаха! Вижте Какво Чудо Ни Очаква През Април, Нахлува В България От Корсика

Въпреки, че ни чакат още валежи, от през днешния ден до края на седмицата, обилни превалявания няма да има и количествата няма да са толкоз основни.

" Днес и на следващия ден за малко ще си отдъхнем. В събота още веднъж в Западна и Централна България ще има по-значителни превалявания ", сподели Анастасия Стойчева.

Силните валежи през миналите два дни са довели до повишение на равнищата на реките в долните течения на Искър и Осъм, където покачването на водата е с 86 сантиметра, а също и на река Марица край Пазарджик и във водосбора на река Арда.

Водните равнища се намаляват и няма риск от наводнения, увери хидрологът от Национален институт по метеорология и хидрология Валерия Йорданова.

" Няма язовири в сериозно положение макар мощните превалявания от дъжд и снеготопенето ", увери и зам.-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ген. Кирил Войнов по по bTV.

Той изясни, че в в каскада " Арда ", язовир " Кърджали ", " Тополовград " и " Студен бунар ", има запълване на размера малко под 75%, т.е. има свободен размер, който може да подсигурява сигурност при по-интензивни превалявания.

" През април стартира и снеготопенето, тъй че поддържаме непрекъсната връзка със притежателите на язовири, както и с регионалните шефове ", означи още Войнов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР