Въпреки че не мога да се движа и говоря без

...
Въпреки че не мога да се движа и говоря без
Коментари Харесай

Човечеството Изгуби Един От Великите Си Умове. Ето Какво Ни Завеща Великият Стивън Хокинг

" Въпреки че не мога да се движа и приказвам без помощта на компютър, мозъкът ми е изцяло свободен ", декларира ученият.

Британският академик дава математическо доказателство за съществуването на Големия гърмеж и заключва, че незабавно след него са се образували първоначални черни дупки, които са се изпарили съвсем мигновено. Той пресмята и оптималното количество сила, което две черни дупки могат да отделят при конфликта си, както и че една черна дупка не може да се раздели на две по-малки.

Всъщност може би най-важното изобретение на Стивън Хокинг е, че черните дупки не са безусловно черни, а излъчват сила под формата на обикновени частици - хокингова радиация.

Това излъчване се генерира отвън хоризонта на събитията и в действителност не носи информация за вътрешността на черната дупка. Въпреки това, лъчението демонстрира, че черните дупки могат да се изпаряват.

Откритието на Хокинг е извънредно значимо за дребните черни дупки - такива с размери на атом, чието бързо изпаряване би провокирало детонация на радиация. Теоретизира се, че с помощта на това могат да се основат мотори за галактически кораби разрастващи близка до светлинната скорост.

До края на живота си Хокинг се занимаваше с осведомителния абсурд на Черните дупки, пробвайки се да откри доказателство, че информацията попаднала в тях не се губи от Вселената. През 2016 година той изрече концепцията, че информацията за вътрешността на черната дупка може да се съдържа в така наречените " меки " частици, съхранявани по периферията на черната дупка. Според тази доктрина е допустимо черните дупки да са портали към други различни Вселени.

" Мислех, че информацията се унищожава в черните дупки. Това е най-голямата ми неточност, или най-малко най-голямата ми научна неточност ", декларира Хокинг.

През 1981 година Хокинг декларира, че Вселената е „ последна “, само че „ неограничена “, по този начин както е последна и неограничена земната повърхнина. През 1983 година той дава математическо доказателство за тази си теза, съгласно която въпреки и без граница, Вселената има краен размер във време-пространството. За да си представим това във космополитен мащаб, с изключение на познатите ни три пространствени измерения са нужни две спомагателни.

Хокинг е създател на голям брой научно-популярни книги, измежду които " Кратка история на времето ", станала интернационален бестселър и направила го един от най-известните учени след Алберт Айнщайн, отбелязва АП.

Стивън Хокинг е един от най-известните атеисти, като все пак той е бил член и на Папската академия на науките.

" Сигурен съм, че най-простото пояснение е, че няма Бог. Никой не е основал Вселената и никой не направлява нашите ориси. Това ме води до дълбокото разбиране, че няма парадайс или оттатъшен живот. Ние имаме единствено този живот да оценим великия план на Вселената, за което аз съм извънредно признателен ", споделя ученият.

През целия си живот Стивън Хокинг е извънредно угрижен за бъдещето на човечеството, предупреждавайки, че нехайството ни по отношение на световното стопляне, несъразмерната власт на корпорациите, безконтролното развиване на изкуствения разсъдък и лекомисленото ни търсене на извънземни цивилизации могат да бъдат огромен риск за нас.

" Мисля, че компютърните вируси би трябвало да се броят като форма на живот. Мисля, че те ни споделят нещо за човешката природа: че единствената форма на живот, която сме основали до момента, е напълно разрушителна. Ние създадохме живот по собствен личен облик и сходство ", декларира Хокинг.

Начин за възстановяване на възможностите за оцеляване на човечеството Хокинг виждаше в концепцията за превръщането ни в космичен тип, колонизирайки Слънчевата система и основаването на международно държавно управление, което да отстрани опцията от световни спорове, само че което не би трябвало да се изроди в тирания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР