Въпреки че не е изиграл нито един мач през 2022

...
Въпреки че не е изиграл нито един мач през 2022
Коментари Харесай

Федерер спечели милиони, а не играе

Въпреки че не е изиграл нито един мач през 2022 година, Роджър Федерер е най-добре платеният тенисист за 17-а поредна година, съгласно листата, оповестен от списание Forbes.

Швейцарецът до момента е спечелил 90 милиона $ преди налозите с помощта на спонсорски покупко-продажби, бизнес и други действия отвън корта. Швейцарецът изигра последния си мач на 7 юли 2021 година, когато загуби на четвъртфиналите на Уимбълдън от поляка Хуберт Хуркач, след което претърпя интервенция на коляното.

На второ място е японската тенисистка Наоми Осака с 56,2 милиона $, от които едвам 1,2 милиона са извоювани на тенис кортовете. Американската тенисистка Серина Уилямс е на трето място с 35,1 милиона $, Рафаел Надал е четвърти с 31,4 милиона $. Петото място измежду тенисистите с най-високи облаги през 2022 година принадлежи на Новак Джокович с доходи от 27,1 милиона $.

При съставянето на листата Forbes взема поради паричните награди, извоювани през последните 12 месеца, като се стартира с US Open 2021, до момента в който оценките за облагите отвън корта се дефинират посредством полемики с специалисти и отразяват приходите от спонсорства, участия, лицензи, мърчандайз и парични доходи от други бизнеси.

Приходите от вложения, като лихви или дивиденти, не са включени, само че Forbes регистрира изплащанията от акции, продадени от спортистите.

Списък на тенисистите с най-високи доходи през последните 12 месеца:
Роджър Федерер: 90 милиона
Наоми Осака: 56,2 милиона
Серина Уилямс: 35,1 милиона
Рафаел Надал: 31,4 милиона
Новак Джокович: 27,1 милиона
Ема Радукану: 21,1 милиона
Даниил Медведев: 19,3 милиона
Кей Нишикори: 13,2 милиона
Винъс Уилямс: 12 милиона
Карлос Алкарас: 10,9 милиона
















































--> -->     Шофьорът на рейса, умъртвил двама служители на реда и помагачите му се
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР