Ла Лига има най-много световни шампиони! Но нито един от тях няма шанс за титлата в Испания

...
Въпреки че националният отбор на Испания претърпя звучен провал на
Коментари Харесай

Въпреки че националният отбор на Испания претърпя звучен провал на Световното първенство в Катар, то именно Ла Лига е първенството, което даде най-много играчи на новия световен шампион Аржентина, а освен това има и най-голямо присъствие на футболисти във финалната четворка. 20 професионалисти, които си изкарват прехраната в Примера дивисион, достигнаха минимум до полуфинал, като в тази сметка не поставяме носителя на Златната топка Карим Бензема - той формално не беше отписан от състава на Франция, но реално не беше част от тима в Катар. А цели 8 футболисти в тима на Лионел Скалони имат за постоянна месторабота Ла Лига. Но както отбелязват от 7 Sport, в тима на Аржентина нямаше нито един, който да има шанс да стане шампион в испанското първенство през този сезон.

Или поне това сочи актуалната картина в класирането преди подновяването на шампионата. Барселона е лидер в класирането с 37 точки, като е загубил само 5 по пътя до момента. Реал Мадрид изостава на две от историческия си съперник. В състава на Аржентина нямаше нито

един представител на двата гранда в Примера дивисион. За сметка на това трима играчи на Атлетико Мадрид (Родриго де Пол, Науел Молина и Анхел Кореа) и трима на Севиля (Гонсало Монтиел, Маркос Акуня и Папу Гомес) преживяха шампионския триумф в Катар.

Но тези два отбора, които в последните години неизменно са част от Топ 4 в Ла Лига, се намират много далеч от върха. “Лос Колчонерос” изостават на цели 13 точки от Барса, което предполага, че за тях основната цел до края на кампанията е за пореден път да си осигурят квота за Шампионската лига. А за андалусийци дори тази цел е почти невъзможна, тъй като прекараха паузата в шампионата в зоната на изпадащите. Първостепенната задача на Севиля ще бъде да предотврати такъв провал, но веднага след рестарта ще трябва да разчита на ограничен потенциал, тъй като освен тримата световни шампиони ще липсват и героите на Мароко Ясин Боно и Юсеф Ен-Несири.

За пореден път въпросът е: Реал Мадрид или Барселона?

Нищо ново под слънцето, както се казва. Ако в предишни години Атлетико или дори Севиля се намесваха в спора за първото място, сега в Испания се връщаме към добре познатия двуполюсен модел - третият Реал Сосиедад има 26 т., с 11 по-малко от лидера. Кой от двата колоса има по-големи шансове? Паузата в Примера дивисион дойде тогава, когато Барса набра скорост и записа серия от пет поредни победи. В същото време шампионът Реал направи две грешни стъпки в последните три мача преди прекъсването и по този начин отстъпи върха на каталунците.

Но нищо чудно ситуацията да се преобърне след подновяването на първенството. Кралският клуб имаше по-малко представители на шампионата на планетата, а само французите Чуамени и Камавинга, както и хърватската легенда Лука Модрич играха до последно. Барселона пък беше клубът с най-много представители на Мондиал 2022 (17) и въпреки че само двама (Кунде и Дембеле от Франция) участваха във финала, то със сигурност на Шави Ернандес ще му бъде по-трудно да вкара отбора си в ритъм веднага след шампионата в Катар. Но при положение, че остават още 24 кръга, а разликата е толкова малка, за момента е неуместно да се говори за фаворит.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР