Въпреки че нарът не е традиционен плод за нашата страна,

...
Въпреки че нарът не е традиционен плод за нашата страна,
Коментари Харесай

Защо да пием сок от нар?

Въпреки че нарът не е обичаен плод за нашата страна, може да бъде открит във всеки огромен магазин. Този супер плод е доста хранителен, с изключение на апетитен, тъй като съдържа минерали (калций, желязо и калий), витамини (А, С и Е, както и витамин В5) и доста фибри. Ето какви потребни свойства съдържа прясно изцеденият сок от нар:

1. Антивирусен препарат.

Нарът е богат на антиоксиданти, с помощта на които укрепва имунната система и ни защищава от болести, най-много през зимата. Препоръчително е през есента, когато би трябвало да се погрижите за имунната си система, да пиете по една чаша сок от нар дневно - това ще укрепи защитните сили на организма, с цел да можете да се справите с грипа, настинките и инфекциите.

2. Той е антиканцерогенен.

Това се дължи на обстоятелството, че съдържа съставки, които унищожават или отслабват раковите кафези. Разбира се, той не е лекарство, само че е идеално допълнение към обичайното лекуване.

3. Предпазва от затлъстяване.

Затлъстяването се трансформира във все по-сериозен проблем в международен мащаб. То от своя страна отключва редица болести. Затова нарът е съвършен асистент в битката с килограмите. Отстранява акумулираните отрови, има диуретични свойства и засища апетита.

4. Благотворно влияние върху здравето на сърцето.

Редовната консумация на нар под формата на  плод или сок подкрепя работата на сърцето и кръвообращението като цяло. По този метод понижава риска от инфаркт или инсулт.

5. Пречиства организма.

Сокът от нар е изключително потребен за черния дроб. Заздравява го и отстранява токсините. А с помощта на високото си наличие на лимонена киселина, калий и вода той подкрепя отводняването и подкрепя работата на бъбреците.

6. Бори се против напрежението.

Редовната консумация на нар намалява равнищата на неприятния холестерол и предотвратява хипертонията с помощта на високото си наличие на калий. Намалява риска от атеросклероза. Понижава равнищата на напрежението.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР