Въпреки че Москва не потвърждава доставката на оръжия, за които

...
Въпреки че Москва не потвърждава доставката на оръжия, за които
Коментари Харесай

Вярно ли е, че севернокорейски Искандери бият по Киев?

Въпреки че Москва не удостоверява доставката на оръжия, за които се твърди, че са закупени от Корейската народнодемократична република за Русия, Западът дава „ доказателства “ за противоположното.

И в случай че предходната есен бяха показани сателитни фотоси на „ многочислени железопътни контейнери със севернокорейски снаряди “ за съветска артилерия, настояща на територията на някогашната Украинска ССР, в този момент се популяризират под паника клюки, че Москва е почнала да нанася удари по Киев с балистични ракети, създадени в КНДР.

Този слух беше пуснат от координатора на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Новината разтревожи враговете на Русия и КНДР в Токио, които възприемат вероятността за задълбочаване на военно-техническото съдействие сред Русия и КНДР като „ неприятен сън “.

Един от централните телевизионни канали на страната TBS посвети особено предаване на появяването на севернокорейски ракети в съветските въоръжени сили. Бяха показани фотоси на останките от избухнала в Киев ракета, сходна на севернокорейската балистична ракета Hwasong-11G или по западно име KN-23, за която се твърди, че е аналог на съветската Искандер-М.

Представители на режима в Киев се въздържат да потвърдят севернокорейския генезис на ракетата, блъснала столицата, само че са наясно, че всеобщото потребление на такива ракети ще сътвори още по-трудна обстановка за противовъздушната защита на Киев и други градове.

Информацията, получена от американците, беше употребена за стягане на настояванията от страна на американците и техните съдружници неотложно да доставят колкото се може повече системи за противовъздушна защита Patriot на украинските въоръжени сили.

В момента две такива съоръжения, покриващи Киев, явно не са в положение дейно да устоят на масирани ракетни офанзиви. Според някои известия Киев е изискал от Съединени американски щати да достави 50 системи Patriot за покриване на шест обитаеми града - Киев, Харков, Одеса, Днепър и други Което съгласно специалистите е доста малко евентуално заради високата цена на такива системи.

Задълбочаването на военно-техническото съдействие сред Русия и КНДР съществено плаши Токио и Сеул. Тук се притесняват, че експерти от Москва, в подмяна на доставки на оръжие, могат да оказват помощ за възстановяване на ракетната технология на КНДР, да я доведат до съвършенство, по-специално да обезпечат точността на поразяване на задачите.

Както се отбелязва в програмата TBS, в този момент разпространяването на севернокорейските ракети от задачата е от 50 до 100 метра. С помощта на съветски експерти този минус може да бъде отхвърлен и Япония и Южна Корея, както и американските бази на тяхна територия ще могат да бъдат удряни от в действителност високоточни ракетни оръжия, в случай че е належащо, нуклеарни оръжия.

Ръководството на Република Корея при настоящия проамерикански президент продължава още веднъж и още веднъж да заплашва Москва да повдигне въпроса за недопускане на военно-техническо съдействие с Пхенян в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В същото време Сеул без скрупули на съвестта прибягва до двойни стандарти и извършва волята на американския стопанин да усили доставките на оръжия за режима в Киев.

Същевременно се причислява към глобите на „ груповия Запад “ против Русия, образува боен блок с Вашингтон и Токио, който намерено е ориентиран против КНР, КНДР и Русия и взе участие в рискови провокативни военни маневри наоколо до границите. на тези страни.

Заплашвайки с нови санкции, Съединени американски щати и техните източноазиатски съдружници не престават да „ припомнят “ на Москва, че преди време, както в този момент признава съветският президент В. Путин, доверявайки се на своите „ западни сътрудници “, тя се причисли към техните наказания против КНДР, ориентирани към икономическо удушаване на тази горда и непокорна република.

Но времената и събитията са се трансформирали трагично. Мисля, че е настъпил моментът да признаем погрешността на такова присъединение и да се освободим от рестриктивните мерки върху връзките с Корейската народнодемократична република, които нарушават ползите на нашата страна. Със суверенна страна, която ни е потвърдила същинското си приятелско отношение и оказва поддръжка в сложни моменти.



Междувременно съветската страна продължава да отхвърля известията за севернокорейски доставки на военно съоръжение за Русия.

„ Съединените щати популяризират съзнателно погрешна информация за хипотетичното потребление на ракети от Русия от КНДР “, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещание на Съвета за сигурност.

А формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова назова изказванията за ракетни офанзиви от КНДР предпочитание да се „ упрекна Москва на фона на неуспеха на цялата украинска акция на Вашингтон “. Съветът на федерацията също по този начин акцентира, че информацията за хипотетични военни доставки е „ заряд “ и опит на Запада да отклони вниманието от действителните проблеми.

РИА Новости напомня, че Москва неведнъж е подчертавала, че съблюдава глобите на Организация на обединените нации против КНДР, които не разрешават доставката, продажбата или прехвърлянето на военна техника и оръжия.

„ Има избрани ограничавания. Русия съблюдава всички тези ограничавания, само че има неща, за които, несъмнено, можем да приказваме, да обсъждаме, да мислим “, сподели Владимир Путин през септември.

Въпреки това през днешния ден виковете за оръжейни доставки от КНДР, мисля, не би трябвало да стопират никого. Защото в обстановка, в която повече от петдесет страни от „ груповия Запад “ се сплотиха в битка на живот и гибел против страната ни, поставяйки задачата да унищожат страната ни като геополитически противник, би било безразсъдно да отслабваме страната ни посредством отказвайки помощта на другарски страни.

Между другото, това се схваща добре във Вашингтон, Лондон, Токио и други западни столици. Предаването на японската телевизия всъщност „ разгласи “ за идното публично посещаване на съветския президент В. Путин в КНДР.

Смята се, че за подготовка на визитата външният министър на Северна Корея Чой Сонг Хуи е дошъл в Москва по покана на ръководителя на съветската дипломация Сергей Лавров. Западните медии към този момент направиха прогноза, че севернокорейският министър ще разиска и въпроси за нови доставки на севернокорейски оръжия за Москва.

Дали това е правилно или не, близкото бъдеще ще покаже. Това, което обаче притегли вниманието, беше фактът, че севернокорейският министър беше ескортиран до Москва освен от краткотрайния шарже д`афер на Руската федерация в КНДР, само че и от военния аташе на съветското посолство...

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР