Въпреки че мобилните устройства „поумняват“ с всяка изминала година, това

...
Въпреки че мобилните устройства „поумняват“ с всяка изминала година, това
Коментари Харесай

Над 10 милиона потребители станаха жертва на фалшива апликация за Android ъпдейти

Въпреки че мобилните устройства „поумняват“ с всяка минала година, това не може да се каже за някои някои техни притежатели. В Гугъл Play Store има доста приложения, които би трябвало да ускорят продуктивността на мобилните телефони, въпреки и това да не е физически допустимо. Според доклад на компанията за сигурност CSIS, над 10 милиона консуматори са изтеглили приложението от „Updates for Samsung“ от каталога, което дава обещание по-бързи ъпдейти .

Разбира се, приложението не може да направи нищо по въпроса, само че все пак настойчиво подтиква потребителите да дават действителни пари, с цел да изтеглят нови версии на Оценка за съвместимост Android. Освен това тя ги кара и да споделят данни за банковите си сметки с персонални известия към разработчиците, защото програмата не може да употребява функционалността на Гугъл Play за заплащания. Има опция и за годишен абонамент от $34,99 за поддръжка.



Принципно софтуерните ъпдейти за Android са изцяло безвъзмездни и единствено производителят и мобилният оператор могат да потвърдят по кое време новите издания ще дебютират на мобилните устройства. В този аспект приложението е изцяло неефикасно. От друга страна то разрешава изтеглянето на фърмуер за съответни модели, които обаче имат подозрителен генезис. Не е ясно по какъв начин приложението е минала инспекциите на Гугъл за сигурност. Библиотеката с приложения на Android е доста по-голяма от тази на Apple, само че пък за сметка на това приложенията не се ревизират качествено и се стига до сходни случаи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР