Въпреки че мнозина се мръщят, когато времето навън се развали,

...
Въпреки че мнозина се мръщят, когато времето навън се развали,
Коментари Харесай

Pаботим по-добpе, когато вpемето се развали

Въпреки че мнозина се мръщят, когато времето на открито се скапе, практиката демонстрира, че това в действителност се отразява позитивно върху нашата продуктивност.

Проф. Франческа Джино от университета Харвард твърди, че неприятното време има и своята позитивна страна.

То кара чиновниците и служащите да се концентрират по-добре върху поставените им задания и да залягат по-усърдно над тях, написа изданието Business Week, базирайки се на констатациите от изследването на проф. Джино.

В него взели участие 200 пълнолетни доброволци от столицата на Япония - Токио, които трябвало да предскажат по какъв начин ще се отрази хубавото време на тяхната продуктивност.

Над 80% от тях предположили, че то ще има позитивен резултат, а останалите декларирали, че неприятното време доста ще намали способността им за работа.

Оказало се, че при повишение на преваляванията в столицата с 3 см, имало 1,3 % нарастване на продуктивността на банковите служители за всяка една трансакция. Те по-лесно се концентрирали и по-бързо вкарвали съответните данни. Ниската видимост при мъгли и изключително ниските температури също внезапно повишавали работоспособността им и усърдието, с което изпълнявали дилемите си.

Изследването отчело изцяло противоположния резултат при хубаво, слънчево и ясно време. Производителността на чиновниците внезапно спаднала. Когато времето на открито е хубаво, разсеяността им се увеличавала, допускали повече неточности и било отделяно по-голямо време за въвеждане на данните, а не за действително осъществяване на задания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР