Въпреки че многократно е доказано, че заседналият начин на живот

...
Въпреки че многократно е доказано, че заседналият начин на живот
Коментари Харесай

The Lancet: Учени откриха 5 професии, които могат да доведат до деменция

Въпреки че неведнъж е потвърдено, че заседналият метод на живот убива, а физическата интензивност е потребна за здравето, резултатите от проучване на група учени от Норвегия и Съединени американски щати, чиято публикация е оповестена в The Lancet Regional Health - Europe, разкриха чудноват абсурд - натоварванията са разнообразни.

Едно е, в случай че упражнявате във фитнес залата или тичате в свободното си време, а напълно друго е, в случай че активността, с която си изкарвате прехраната, включва физически труд.

Ако би трябвало да стоите, да ходите, да се навеждате, да повдигате нещо или някого, да се катерите някъде и по този начин през цялото си работно време, деменцията може да ви чака при пенсиониране. По-специално, откривателите класифицират като рискови специалности продавачи, санитари, медицински сестри, както и фермери и животновъди.

Учените направиха такива плашещи изводи, откакто проучиха данни за повече от 7000 мъже и дами. Изследователите съпоставят тяхното равнище на физическа интензивност на работното място на възраст сред 33 и 65 години...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР