Въпреки че много от причините за болка в лявата подмишница

...
Въпреки че много от причините за болка в лявата подмишница
Коментари Харесай

Боли ли ви под мишницата? Вижте какво значи това

Въпреки че доста от аргументите за болежка в лявата подмишница не са дълготрайни рискове за здравето, всеки, който има затруднено дишане и болежка в гърдите, челюстта или шията, би трябвало неотложно да се обърне към доктор. Това заяви порталът MedikForum.ru.

Болката в лявата част на тялото постоянно плаши хората заради асоциация със сърдечен удар. Въпреки това, в множеството случаи болката под лявата подмишница надалеч не е толкоз рискова, колкото сърдечния удар.

Въпреки това, от време на време това въпреки всичко е рисков знак: понякога такава болежка може да бъде сигнал за развиването на рак.

Удължен мускул. Много мускули към рамото и подмишниците могат да причинят болежка, в случай че човек ги наранява или непрекъснато ги напряга. Хората, които спортуват постоянно, изключително тези, които упражняват силово, са по-склонни да изпитат мускулно напрежение.

Митове и истини за „ всемогъщите ” хормони

Освен това можете просто да разтегнете мускула в опит да получите някакъв далечен предмет, погрешно завъртайки рамото с ръка.

Вирус на варицела.Вирусът на варицела предизвиква варицела и херпес зостер. Възможни са прояви и на двете болести в подмишниците. Човек може да почувства болежка и изтръпване в тези области, до момента в който се появи забележим обрив.

Подути лимфни възли. Лимфните възли са дребни снопове от тъкан във формата на фасул, които играят жизненоважна роля в имунната система: те оказват помощ да се филтрират токсините от лимфата и доставят бели кръвни кафези за битка с заболяването. 

В подмишниците има огромен брой лимфни възли. Лимфните възли могат да се уголемят като част от общ отговор на имунната система, като зараза или заболяване. В този случай подутите лимфни възли в подмишницата могат да причинят болежка, както и чувството на една или повече бучки.

Псориазис. Псориазисът е автоимунно заболяване, което води до несъразмерен напредък на кожните кафези. Натрупването на кожни кафези образува плаки, които могат да причинят признаци като сърбеж и болежка.

Псориатичните плаки могат да се образуват на всички места, в това число подмишниците.

Учени показаха храната, която държи грипа надалеч от нас

Увреждане на нервите. Увреждането на нервите също може да аргументи болежка в подмишниците. Освен физическа контузия, увреждането на нервите може да бъде разследване от диабет. В този случай може да се усети освен болежка, само че и изтръпване.

Рак. В редки случаи болката под лявата подмишница, която не отшумява, може да е симптом на развиване на рак, в това число рак на гърдата. Ракът може да аргументи мъчително отичане на лимфните възли под мишницата. Човек може да почувства бучка под мишницата, причиняваща болежка или дискомфорт./ и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР