Въпреки че много хора в цял свят вече спазват ограниченията

...
Въпреки че много хора в цял свят вече спазват ограниченията
Коментари Харесай

Косвени начини, по които можем да се заразим с коронавирус

Въпреки че доста хора в целия свят към този момент съблюдават рестриктивните мерки за излизане и самокарантиниране по време на изключителното състояние, коронавирусната зараза към момента не стопира да се популяризира. Темповете, с които пандемията се разраства и взима жертви е тревожна. Въпреки спазването на препоръките за носене на защитна маска и миене на ръцете, това постоянно не може да окаже 100-процентова отбрана от болест. Защо?

Шансовете да се болестите с COVID-19 са налице макар спазването на рекомендациите на здравните управляващи. Това е по този начин, тъй като има и доста косвени способи да се докоснете до болестта и тя да провокира зараза в организма ви. Ето някои от тях.

Използвате социална тоалетна

Ако се постанова да излезете на открито да купите храна или медикаменти, или няма по какъв начин да останете у дома, тъй като към момента работите, и се наложи да употребявате социална тоалетна по разбираема причина, рискът да се болестите с ковид нараства. В местата за публично прилагане, каквито са тоалетните, повърхностите не се почистват след всеки ползвател. Това автоматизирано ги прави рискови.

Ползвате асансьор

Замислете се какъв брой постоянно личният състав, обслужващ дадена постройка или жилищен блок почиства и дезинфекцира бутоните и дръжките в асансьорите. Отговорът е явен и той е задоволително съображение да спрете да ползвате тези улеснения във време на пандемия. Повърхностите им се допират от доста хора всеки ден и не знаете кой от тях е притежател на инфекцията.

Ползвате публичен превоз

Можете да се болестите с ковид и в публичния превоз, макар че носите защитна маска и ръкавици. Това е по този начин, тъй като всички повърхности са споделени, а пространството е прекомерно малко, което значи, че в случай че болен човек стои наоколо, задоволителни са към 15 минути вирусните частици от него да стигнат до вас.

Пускате брада

Мъжете, които пускат брада, също са с евентуален нараснал риск от косвена болест с коронавирус или различен вирус, тъй като тези частици и фини аерозоли летят във въздуха, надлежно полепват по разнообразни повърхности. Брадата на лицето на мъжете също може да бъде наранена, а това е елементарен вход към устата и носа за бацилите.

Дълги нокти

Подобно на брадата на мъжете, женските нокти също са метод коронавирусът да навлезе в организма ни по индиректен път. Дългите маникюри са по-трудни за поддръжка и разчистване от късите нокти. Затова и вероятността вирусни частици да се задържат по тях задълго е по-голяма.

Пазарувате в огромни вериги

Колкото по-голямо е пространството, в което влизате, толкоз повече хора би могло да има в него макар ограниченията. Тези хора допират продуктите, повърхностите, кихат, кашлят. Рискът от болест по време на извършване на покупки е малко по-малък, в случай че го вършиме в малко магазинче, в което не влизат доста хора по едно и също време.

Отивате в болничното заведение

Ако по някаква причина се наложи да посетите болнично заведение, това също покачва риска от болест за вас. Разбираемо е поради обстоятелството, че всевъзможни хора влизат там в търсене на лекарска помощ. Много от тях не знаят с какво са инфектирани. Повърхностите в лечебните заведения се дезинфекцират подробно, само че нито една мярка не дава 100-процентов резултат, когато доста хора са в близост. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР